AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Primul apel de proiecte...

Primul apel de proiecte pentru IMM-uri, din cadrul PTJ, lansat astăzi

20/12/2023

Începând de astăzi, antreprenorii din județul Hunedoara vor putea depune proiecte pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, din cadrul Programului Tranziție Justă.

Este primul apel deschis în cadrul acestui program, iar potențialii beneficiari au la dispoziție trei luni în care își pot depune proiectele. Cererile de finanțare vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+până în 20 martie 2024, ora 23:59. Ghidul solicitantului poate fi consultat aici.

Județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investițiile productive în IMM-uri, dintre care 49 de milioane de euro pentru investițiile productive în Valea Jiului.

Îi încurajăm pe antreprenorii din județul Hunedoara să își pună în practică planurile de dezvoltare și să contribuie la schimbarea pozitivă în comunitate. Acest apel pentru proiecte nu este doar o sursă de finanțare, ci și o recunoaștere a contribuției pe care sectorul privat o aduce în dezvoltarea comunității. Sunt resurse importante pentru inițiative orientate către creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă. Cu o viziune axată pe viitor, această oportunitate reprezintă un pas esențial în direcția consolidării unui mediu de afaceri sănătos și dinamic”, a declarat Adrian Mariciuc, directorul general-adjunct al ADR Vest, Organism Intermediar al PTJ.

Vă reamintim că Programul de Tranziție Justă oferă sprijin populației, economiei și mediului în zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor și are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile și sigure și sprijinirea unei diversificări economice durabile. Programul are un buget total de 2,5 miliarde de euro, iar județului Hunedoara îi vor reveni peste 525 milioane de euro. Din această sumă, 446 milioane de euro reprezintă alocarea din partea Uniunii Europene prin Fondul pentru Tranziție Justă, iar 78,8 milioane e contribuția națională.

Informațiile referitoare la Programul Tranziție Justă 2021-2027 sunt disponibile pe site-ul ADR Vest, aici sau la adresa de mail ptj@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia