AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Finanțări pentru dotarea ambulatoriilor, prin Programul Sănătate. 6 milioane de euro pentru ITI Valea Jiului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Finanțări europene
  4. /
  5. Programul Sănătate

Programul Sănătate (PS) este un program multifond (finanțare FSE+ și FEDR), cu o alocare totală de 4,37 miliarde euro, care vine în continuarea eforturilor bugetului de stat și a bugetelor locale în implementarea Strategiei Naționale de Sănătate 2022-2030 prin finanțarea de investiții atât în asistența prespitalicească și spitalicească, cât și în reziliența sistemului de sănătate, cu accent pe: diagnosticul și tratamentul cancerului, transplanturi, controlul bolilor transmisibile (inclusiv infecții asociate asistenței medicale), sistemul național de transfuzii etc.

Programul va sprijini, de asemenea, dezvoltarea de soluții de cercetare și inovare în domeniul medical și dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor digitale pentru facilitarea accesului la informație și educație.

DOCUMENTE UTILE

Ghiduri de finanțare active

Ghiduri de finanțare în consultare


Apeluri închise


Calendar orientativ 2024

Lansare apeluri de proiecte Programul Sănătate

Manualul beneficiarului Programului de Sănătate

Manualul de Identitate Vizuală 

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul MIPE

Programul Sănătate 2021-2027

Versiunea detaliată aprobată de Comisia Europeană

DESPRE PROGRAM

Programul Sănătate este primul de acest fel aprobat de către serviciile Comisiei Europene în România și se adresează tuturor nivelurilor sistemului de îngrijiri de sănătate, pentru a răspunde nevoilor actuale de îmbunătățire a accesului la servicii de diagnostic și tratament, dar și nevoilor de servicii de prevenție primară și secundară.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operațional Sănătate 2021-2027 în urma unui acord semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). ADR Vest a preluat componenta de implementare a proiectelor pentru cinci din cele șapte priorități de investiții ale PS: 1, 2, 3, 4 și 7.

MIPE, prin Direcția Generală Program Operațional Sănătate, îndeplinește rolul de Autoritate de Management pentru Programul Sănătate.
© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia