AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Sevicii pentru IMM-uri

Macroregiunea 4

Regiunea Vest si Regiunea Sud-Vest România

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, si Universitatea din Craiova implementeaza proiectul comun “Boosting Sustainable and Innovation-Driven Growth for Romanian SMEs” in cadrul consortiului Ro-Boost SMEs.

Consortiul RO-BOOST SMEs a fost constituit in anul 2014 si incepand cu anul 2015 a devenit partener al Enterprise Europe Network, cea mai mare retea europeana de sprijin pentru IMM-uri, prezenta in peste 60 de tari din intreaga lume.

Obiectivul consortiului Ro-Boost SMEs este de a sprijini intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) in dezvoltarea potentialul inovativ si de afaceri pentru cresterea competitivitatii.

Astfel, prin pachete de servicii dedicate antreprenoriatului si inovarii, consortiul Ro-Boost SMEs ofera urmatoarele servicii:

Internaționalizare 

Ro-Boost SMEs oferă sprijin companiilor interesate să acceseze noi piețe internaționale și să identifice noi oportunități de afaceri, prin servicii personalizate de consultanță, prin identificare de parteneri de afaceri, oferirea de informații privind piețele aflate în creștere, condiții locale de afaceri, norme și taxe necesare pentru a intra pe o anume piață, acces la misiuni de comanii si evenimente de brokeraj dedicate.

Suport în cadrul Pieței Unice 

Consorțiul Ro-Boost SMEs furnizează un set de servicii de bază de informare şi consiliere pe teme europene pentru toate tipurile de IMM-uri, precum şi alţi actori relevanţi (universităţi, organizaţii de cercetare şi transfer tehnologic, clustere):

  • Legislaţie şi politici în Uniunea Europeană
  • Programe de Finanţare Europene
  • Inovare şi Transfer Tehnologic
  • Acces la noi pieţe (în UE şi ţările asociate)
  • Acces la finanţare (surse transnaţionale publice şi private)
  • Proprietate Intelectuală

Digitalizare

Unul dintre obiectivele principale ale rețelei este de a sprijini IMM-urile în tripla tranziție către modele de afaceri sustenabile, digitale și pentru a deveni mai rezistente.

Astfel, Consortiul Ro-Boost SMEs oferă servicii care vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul IMM-urilor, cu privire la provocările și oportunitățile tehnologiilor digitale pentru a-și îmbunătăți modelele de afaceri, ajutându-le să-și adapteze procesele, să folosească tehnologii digitale și să dezvolte noi produse și servicii folosind mijloace digitale.

Sustenabilitate și reziliență

Consortiul Ro-Boost SMEs va sprijini IMM-urile să identifice și să soluționeze anumite aspecte legate de mediu și schimbări climatice și să dezvolte modele de afaceri sustenabile, pentru a deveni mai reziliente și pentru a depăși provocările cauzate de pandemia COVID-19.

Contact:

Echipa EEN - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest

Tel: 0256 491 981

Fax: 0256 491 923

Web: www.eenroboost.ro

Email: office-een@adrvest.ro

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia