AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Investiție de 16,5 milioane de euro, pentru o nouă promenadă, piste de biciclete și șase pasarele peste râul Bârzava, la Reșița, prin Programul Regional Vest

O investiție menită a reface coloana vertebrală a orașului industrial […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. PR Vest 2021-2027

Descoperă Programul Regional Vest 2021-2027 aprobat de Comisia Europeană

Rezumat Program Regional Vest 2021-2027Programul Regional Vest 2021-2027 aprobat de Comisia Europeana_07.10.2022Calendar orientativ apeluri de proiecteComitetul de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027
Începând cu perioada de programare 2021-2027, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României, Agențiile pentru Dezvoltare Regională îndeplinesc funcția de Autorități de Management pentru Programele Regionale.

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management, pregătește și negociază direct cu Comisia Europeană propriul Program Regional, în funcție de nevoile și specificul regional, va elabora ghidurile solicitantului prin care se stabilesc condițiile de acordare a finanțărilor către beneficiari, va evalua și contracta la nivel regional proiectele depuse, va gestiona implementarea acestora și efectuarea plăților către beneficiari.

ADR Vest a elaborat Programul Regional Vest 2021-2027, conceput în baza necesităților reale ale regiunii, în strânsă colaborare cu partenerii regionali.

Elaborarea Programului Regional Vest 2021-2027 presupune corelarea acestuia atât cu documentele de planificare existente la nivel regional, cât și cu regulamentele existente la nivel european, investițiile propuse urmând să fie concentrate pe cele 5 obiective principale de politică (OP) ale Comisiei Europene
• O Europă mai inteligentă (o transformare economică inovatoare și inteligentă) – minimum 25%;
• O Europă mai verde, fără emisii de carbon – minimum 30%;
• O Europă mai conectată (mobilitate și conectivitate TIC regională);
• O Europă mai socială (implementarea Pilonului european al drepturilor sociale);
• O Europă mai aproape de cetățeni (dezvoltarea sustenabilă și integrată a zonelor urbane, rurale și de coastă prin inițiative locale) – minimum 8%.

Descoperă oPORtunitățile din Vest și spune-ți opinia!

Opinia ta contează

Cum pot transmite observații și propuneri?

Este simplu: primul pas este să citești fișa informativă despre tematica care te interesează (regenerare urbană, patrimoniu cultural etc.). Aceasta este un rezumat al versiunii de lucru a POR Vest 2021-2027. Dacă ai observații sau propuneri completează formularul. Pentru un dialog constructiv, te rugăm să argumentezi opinia ta.

Te asigurăm că protejăm datele tale cu caracter personal cu toată seriozitatea. Detalii aici.

Respectăm dreptul la opinie, sunt dispuși să ascultăm și să fim deschiși, dar considerăm nepotrivite:
- comentariile cu un conținut abuziv, defăimător, ostil, xenofob sau vulgar;
- mesajele spam care promovează un site sau un produs;
- comentariile nerelevante, adică cele care nu au legătură cu conținutul POR Vest 2021-2027.

Observațiile și sugestiile care nu respectă regulile de mai sus nu vor fi luate în considerare.

Ce se întâmplă cu observațiile și propunerile mele?

Te asigurăm că observațiile și propunerile tale sunt foarte importante pentru noi și că vor fi analizate pentru definitivarea programului și elaborarea ghidurilor de finanțare.

Cu toate acestea, nu putem lua în calcul toate răspunsurile primite. Acestea trebuie să fie corelate cu prevederile regulamentelor europene care reglementează modalitatea de funcționare și acordare a fondurilor prin POR.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri despre finanțările acordate prin POR Vest 2021-2027, poți să ne scrii și pe adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Care este scopul acestei informări și consultări?

Scopul acestui demers este, pe de o parte, de a te familiariza cu tipologiile de finanțări prin POR Vest 2021-2027, și pe de altă parte de a identifica acele nevoi, priorități și proiecte care pot contribui la dezvoltarea regiunii noastre.

Unul dintre angajamentele ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management, este să promoveze buna guvernanță a politicii de coeziune, să garanteze un proces participativ deplin, bazat pe transprență, deschidere, incluziune, implicare și co-creare. Ne-am propus să aplicăm cele mai inovatoare metode și instrumente digitale, pentru a crea un dialog cu adevărat european cu locuitorii din Regiunea Vest, cu societatea civilă și potențialii beneficiari ai programului (autorități și instituții publice, mediul de afaceri, academic și cercetare).

Înțelegem că dialogul este esențial pentru o dezvoltare regională sustenabilă și incluzivă. Nu putem avea orașe cu o calitate ridicată a vieții, fără să știm ce nevoi au locuitorii și fără să îi implicăm în procesul de planificare.

#ÎmpreunăPentruDezvoltareaRegiuniiVest
© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia