AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Noi ghiduri de finanțare...

Noi ghiduri de finanțare în consultare publică – Sprijin pentru universitățile publice și Eficiență energetică în clădirile publice

23/12/2022

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, lansează în consultare publică noi variante draft ale Ghidurilor solicitantului de finanțare.

 • Sprijin pentru universitățile publice

Pot depune proiecte cele 7 universități de stat din Regiunea Vest pentru proiecte care pleacă de la nevoile studentilor, precum dotarea sălilor de cursuri, laboratoarelor cu echipamente de specialitate și investiții în infrastructura digitală: programe informatice, licențe software, biblioteci digitale etc. Proiectul poate avea inclusiv o componenta pentru lucrări de modernizare/reabilitare/extindere, în procent limitat.

Apelul de proiecte își propune să răspundă unor provocări identificate la nivel regional privind accesul la servicii educaționale de calitate, în acord cu noile tendințe tehnologice și nevoile actuale ale pieței muncii.

Alocarea financiară disponibilă pentru aceste investiții este de 21 milioane euro.

Versiunea draft a Ghidului publicat spre consultare publică prezintă condițiile de accesare a fondurilor, criteriile de evaluare și selecție și lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, și se regăsește aici.

 • Eficiență energetică în clădirile publice

Apelul de proiecte se adresează:

 • Unităților administrativ-teritoriale din Regiunea Vest: județe, municipii (inclusiv zona urbana funcțională Timișoara) și orașe;
 • Instituțiilor publice locale;
 • Universităților de stat;
 • Parteneriatelor între aceste entități.

Se finanțează eficientizarea energetică a clădirilor publice cu funcțiuni educaționale, de sănătate și sociale – școli, spitale, centre sociale fără funcțiunerezidențială. Este urmărită renovarea energetică aprofundată - o reducere a consumului de energie cu cel puțin 60%.

Apelul de proiecte vine în contextul în care reabilitarea energetică a clădirilor reprezintă cea mai eficientă investiție pentru diminuarea facturilor la utilități în contextul crizei energetice.

Eficientizarea energetică rămâne o prioritate și în noua perioadă de finanțare, având în vedere numărul mare de clădiri publice care necesită astfel de intervenții, precum și ținta Uniunii Europene de a renova 35 de milioane de clădiri ineficiente până în anul 2030 și de a pune bazele unei Europe neutre din punct de vedere climatic până în anul 2050.

Alocarea financiară disponibilă este de 46,65 milioane euro.

Versiunea draft a Ghidului publicat spre consultare publică prezintă condițiile de accesare a fondurilor, criteriile de evaluare și selecție și lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, și se regăsește aici.

Perioada de consultare publică pentru cele două Ghiduri de finanțare menționate mai sus este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 23.12.2022, (ora 12:00) și până în data de 23.01.2023 (ora 12:00).

Ne dorim ca apelurile de proiecte aferente PR Vest 2021-2027 să răspundă cât mai eficient nevoilor locuitorilor din Regiunea Vest.

De aceea, vă invităm să parcurgeți cu atenție aceste versiuni draft ale Ghidurilor și să ne transmiteți observații și propuneri justificate la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

***

Programul Regional Vest 2021-2027 este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină competitivitatea, creșterea economică, îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea durabilă a Regiunii Vest.

Mai multe informații despre program, inclusiv Calendarul apelurilor de proiecte care urmează să fie lansate în perioada următoare, se regăsesc pe site-ul ADR Vest, aici.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia