AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Investiție de 16,5 milioane de euro, pentru o nouă promenadă, piste de biciclete și șase pasarele peste râul Bârzava, la Reșița, prin Programul Regional Vest

O investiție menită a reface coloana vertebrală a orașului industrial […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Interes ridicat fata de...

Interes ridicat fata de Axa prioritara 1 a Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 pentru finantarea unor activitati de cercetare-dezvoltare-inovare

22/08/2017

Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 finanteaza in cadrul axei prioritare 1 „Promovarea Transferului Tehnologic” investitii in crearea şi dezvoltarea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic, respectiv achizitionarea de servicii de transfer tehnologic specifice.

Mecanismul de implementare al axei prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic prevede parcurgerea urmatoarelor etape:

  • Etapa 1 - Realizarea Documentului Cadru Regional la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare care va fundamenta domeniile regionale de specializare inteligenta in sensul orientarii acestora catre sectoare economice clare;
  • Etapa 2 - Apel regional pentru scrisori de intenţie din partea infrastructurilor de inovare şi transfer tehnologic;
  • Etapa 3 - Discutarea si analizarea scrisorilor de intentie;
  • Etapa 4 - Depunerea cererilor de finanţare de catre infrastructurile de inovare şi transfer tehnologic prin procedura standard de depunere a POR 2014-2020, la nivel regional.

 La nivelul Regiunii Vest, scrisorile de intentie au fost depuse de universitati, de institute de cercetare-dezvoltare, precum si de companii private cu preocupari in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii, vizand crearea şi dezvoltarea de noi infrastructuri de inovare şi transfer tehnologic.

Aceste scrisori de intentie au fost prezentate in cadrul celei de-a doua intalniri a Consortiului Regional de Inovare (CRI) al Regiunii Vest, entitate cu rol consultativ in elaborarea, implementarea si monitorizarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta Regiunea Vest si in analizarea ideilor de proiect destinate structurilor de inovare si transfer tehnologic finantabile in cadrul axei prioritare 1 a Regio-POR 2014-2020. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) are rolul de coordonator al acestei structuri parteneriale regionale. Intalnirea CRI al Regiunii Vest a avut loc in data de 17.08.2017, la sediul ADR Vest din Timisoara.

De asemenea, in cadrul acestei intalniri a CRI al Regiunii Vest au fost prezentate participantilor versiunile in lucru ale ghidurilor specifice ale solicitantului pentru axa prioritara 1 – aceste ghiduri pot fi accesat de pe pagina web a ADR Vest (http://adrvest.ro/apeluri-in-consultare-publica/). In contextul acestei intalniri, ADR Vest a prezentat participantilor evolutia proiectului Monitoris3 – proiect in cadrul caruia ADR Vest este partener - si modele de buna practica norvegiene privind sustinerea inovarii.

***

Membrii Consortiului Regional de Inovare al Regiunii Vest sunt reprezentanti ai universitatilor din Regiunea Vest, ai organizatiilor specializate in cercetare-dezvoltare (instititute/structuri/centre sau statiuni), companii care intreprind activitati de cercetare-dezvoltare-inovare, entitati de transfer tehnologic acreditate si entitati de management ale clusterelor/asociatiilor de sprijin a afacerilor.

***

Proiectul Monitoris3 – Schimbul de experienta in mecanismul de monitorizare, indicatori si metodologii destinate imbunatatirii politicilor si instrumentelor in contextul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligenta este coordonat de Agentia de Inovare din Galitia (Spania) si se implementeaza cu finantare obtinuta in cadrul Programul Interreg Europe 2014-2020. Acest proiect apartine unui consortiu european format din sase regiuni: Galitia (Spania), Veneto (Italia), Nordland (Norvegia), Dubrovnik si Neretva (Croatia), Regiunea Nord (Portugalia) si Regiunea Vest (Romania).

 Astfel, prin intermediul acestui proiect, ADR Vest vizeaza elaborarea unei metodologii de monitorizare a impactului Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest in raport cu mecanismul de politici de finantare sustinute prin axa prioritara 1 a Regio-POR 2014-2020. Informatii despre proiect pot fi accesate folosind urmatorul link: https://www.interregeurope.eu/monitoris3/.

 

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia