AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghidul de finanțare pentru Eficiență energetică - Clădiri rezidențiale (grant), lansat în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
ADR Vest a lansat pagina de Facebook a Programului Regional Vest 2021-2027

Pentru a veni în întâmpinarea potențialilor beneficiari și a tuturor […]

Mai mult
Webinar de consultare publică pentru Apelul 2 al PR Vest dedicat microîntreprinderilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de […]

Mai mult
Ghid de finanțare în consultare publică – Infrastructură verde

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Instrucțiunea AMPOR 169/2020 privind...

Instrucțiunea AMPOR 169/2020 privind modul de efectuare a vizitelor pe teren și transmiterea prin MySMIS a Formularului 10 – Notificare cu privire la reconcilierea contabilă

18/08/2020

În data de 14.08.2020 a fost publicată Instrucțiunea AMPOR nr. 169, cu privire la modul de efectuare a vizitelor pe teren și transmiterea prin MySMIS a Formularului 10 – Notificare cu privire la reconcilierea contabilă.

Astfel, în cadrul vizitelor pe teren realizate la cererile de rambursare intermediare se vor verifica următoarele documente în original:

  • facturile;

În vederea evitării riscului dublei finanțari, se va verifica dacă pe facturi este înscris codul SMIS al proiectului şi menţiunea «Proiect finanţat din POR 2014-2020». În cazul facturilor decontate parțial, se va verifica dacă pe acestea a fost înscrisă suma solicitată la decontare.

  • extrasele de cont; 
  • declarația pe proprie răspundere a beneficiarului privind conformitatea cu originalul a documentelor justificative aferente cererilor de rambursare/ plata/ prefinanțare.

La vizitele pe teren efectuate la cererile de rambursare finale, în plus față de documentele originale menționate mai sus, se vor verifica și originalele documentelor care atestă receptia și punerea în funcțiune (dacă este cazul) a bunurilor, serviciilor și lucrărilor care au fost achizitionate/ prestate/realizate în cadrul proiectului.

În funcție de specificul serviciilor prestate în cadrul proiectului, se va verifica, pe teren, inclusiv existența rapoartelor de activitate.

Formularul 10Notificare cu privire la reconcilierea contabilă” se va transmite de către beneficiar, în termenele prevăzute de OUG 40/2015, cu modificările și completarile ulterioare, doar prin sistemul electronic MySMIS, modulul Comunicare – eticheta Contabilitate”. 

Conținutul integral al Instrucțiunii AMPOR nr. 169/ 2020 poate fi descărcat de pe site-ul ADR Vest, de la secțiunea Finanțări Europene, POR 2014-2020https://adrvest.ro/instructiuni-por-2014-2020/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia