AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Proiect pentru un sistem de iluminat public modernizat, la Deta

Orașul Deta va avea un sistem de iluminat public modernizat, […]

Mai mult
Arhiva

Ghidul de finantare destinat incubatoarelor de afaceri a fost publicat pentru consultare publica

24/02/2017

In data de 22 februarie 2017, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) in calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR a publicat, spre consultare publica, Ghidul Solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul prioritatii de investitii 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - 2.1.B Incubatoare de afaceri.

Prioritatea de investitii 2.1 are ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata a intreprinderilor mici sau mijlocii (IMM-uri) in domeniile competitive identificate in Strategia Nationala de Competitivitate 2015-2020 – aprobata prin Hotararea de Guvern 775/2015 - si in Planurile de Dezvoltare Regionala. Planul de Dezvoltare Regionala al Regiunii Vest se gaseste in cadrul Strategiei pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest 2014-2020 realizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si publicata pe propria pagina web.

Finantarea disponibila in cadrul acestui apel de proiecte se adreseaza incubatoarelor de afaceri, scopul acestor structuri fiind acela de a sprijini firmele nou infiintate si cele cu un istoric scurt de functionare, cu scopul de a furniza servicii suport de afaceri specifice pentru IMM-uri.

Solicitantul eligibil poate fi: fondator al unui incubator de afaceri (consilii judetene, primarii de municipii/orase/comune, universitati, institute de cercetare, academii de studii, centre si statiuni de cercetare-dezvoltare, camere de comert, persoane juridice de drept privat - societati private sau societati cooperative), un parteneriat intre fondatori sau o asociere in participatie intre un fondator autoritate publica si, dupa caz, o societate sau societate cooperativa/o asociatie sau fundatie/un patronat sau un sindicat/o camera de comert.

Investitiile eligibile din cadrul acestei prioritati de investitii vizeaza:

  • Construirea/extinderea spatiilor aferente incubatoarelor de afaceri (inclusiv reabilitarea/reconversia unui imobil existent neutilizat cu scopul crearii unui incubator de afaceri).
  • Dotarea incubatoarelor de afaceri cu active corporale (echipamente), necorporale (programe software, licente, brevete)

Investitii care primesc finantare prin instrumentul financiar numit Ajutor de Stat Regional.

  • Dezvoltarea serviciilor prestate in cadrul incubatoarelor de afaceri

Investitii care primesc finantabile prin ajutorul de minimis.

Valoarea finantarii nerambursabile solicitate pentru un proiect trebuie sa fie de minimum 200.000 euro si de maximum 7 milioane euro.

Ghidul specific aferent prioritatii de investitii 2.1./2.1.B Incubatoare de afaceri, aflat in consultare publica, este disponibil pe pagina web a ADR Vest, la sectiunea  Finantari europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare/Apeluri in consultare publica De asemenea, acesta a fost publicat si pe pagina web a programului www.inforegio.ro.

Observatiile si/sau propunerile de modificare pentru ghid se pot transmite MDRAPFE la adresa info@mdrap.ro, pana in data de 21 martie 2017.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia