AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Despre noi
  4. /
  5. Atributii ADR Vest

Atributii ADR Vest

21/05/2015

Atribuțiile Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest sunt reglementate prin Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România.

ADR Vest face parte din ansamblul organismelor şi instrumentelor financiare, regionale și naționale descris în Legea 315/2004, modificată și completată prin OUG 111/2004, drept sistemul naţional al dezvoltării regionale.

ADR Vest asigură realizarea programelor de dezvoltare regională și a planurilor de gestionare a fondurilor în conformitate cu hotărârile Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) - organismul regional deliberativ care funcţionează pe principii parteneriale la nivelul fiecărei regiuni și coordonează activităţile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest elaborează și propune spre aprobarea CDR Vest strategia, planul și programele de dezvoltare regională și de gestionare a fondurilor.

ADR Vest:

  • asigură și răspunde, pe baza contractelor încheiate cu instituțiile naționale, de implementarea, monitorizarea tehnică și financiară și controlul execuției proiectelor finanțate de Uniunea Europeana în cadrul programelor de dezvoltare regională și/ sau, după caz, a proiectelor din cadrul programelor naționale care se implementează la nivel regional, prin agenția pentru dezvoltare regională;
  • promovează, cu sprijinul CDR, regiunea și atragerea investițiilor străine;
  • dezvoltă colaborări cu organisme și instituții similare din Uniunea Europeană și participă la implementarea proiectelor internaționale de interes regional și local.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest îndeplinește rolul de:

De asemenea, ADR Vest a îndeplinit rolul de Organism Intermediar pentru Regio - Programul Operațional Regional în Regiunea Vest, fiind responsabilă pentru implementarea la nivel regional a POR 2014-2020 și POR 2007-2013.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia