AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ADR Vest susține digitalizarea...

ADR Vest susține digitalizarea IMM-urilor si solutiile inteligente in beneficiul comunitatii

08/02/2019

Zece regiuni ale Europei, din opt țări, și-au unit eforturile într-o provocare comună – aceea de a explora potențialul pe care îl poate avea tehnologia digitală în dezvoltarea IMM-urilor.

România, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, este parte a acestui demers, prin participarea la proiectul „DEVISE - IMM-uri din tehnologia digitală în sprijinul Strategiilor Regionale de Specializare Inteligentă”.

Astfel, ținta proiectului este facilitarea procesului de digitalizare la nivel regional, prin adoptarea de soluții tehnologice în rândul IMM-urilor și printr-un parteneriat între regiuni, factori de decizie, organizații de sprijinire a afacerilor, centre educaționale și actori din mediul privat.

ADR Vest va dezvolta un plan de acțiune care va cuprinde măsuri de transformare digitală specifice Regiunii Vest.

Prin proiect se va facilita contactul între dezvoltatorii de tehnologie digitală și potențiali utilizatori din industrie, în Regiunea  Vest a țării și între regiunile europene partenere în DEVISE. Vor fi organizate seminarii regionale, grupuri de lucru, evenimente tip business-to-business și business breakfast, schimburi de experiență și vizite de studiu.

Până în 2021, partenerii regionali și-au propus creșterea cu 15% a numărului de IMM-uri din tehnologia digitală, care oferă soluții inovative și generează astfel competitivitate în alte sectoare.

În acest context, partenerii DEVISE s-au reunit în perioada 29-30 ianuarie 2019 la Santander, în Spania, pentru lansarea oficială a proiectului, la care a participat și o delegație din partea ADR VEST. Gazda întâlnirii a fost Guvernul Regional Cantabria - Ministerul Regional al Inovării, Industriei, Turismului și Comerțului.

Această primă întâlnire a vizat digitalizarea industriei regionale, cunoașterea politicilor regionale și a actualelor tendințe tehnologice. A fost prezentată activitatea unor companii care implementează elemente ale industriei 4.0 și care s-au transformat prin digitalizare și au avut loc vizite de studiu în Regiunea Cantabria.

Participanții au vizitat, de asemenea, Centrul Internațional de Antreprenoriat din Santander, Grupul de cercetare a sistemelor de transport de la Universitatea Cantabria, care oferă acces liber la datele de trafic pentru dezvoltarea de soluții informatice, și Telematics Engineering Group (GIT) – o inițiativă recunoscută la nivel internațional pentru expertiza în domeniul orașelor inteligente.

ADR Vest își propune să faciliteze colaborarea partenerilor din regiune cu aceste grupuri de cercetare, în vederea dezvoltării de soluții pentru optimizarea traficului și a transportului public, pentru monitorizarea și reducerea nivelului de poluare.

Cei zece parteneri ai proiectului DEVISE sunt: ERNACT (Irlanda), Adunarea Regiunilor Nord si Vest (Irlanda), ADR Vest (România), Guvernul Regional Cantabria (Spania), Agenția de Dezvoltare Fomento San Sebastian (Spania), Asociația Agențiilor de Business (Bulgaria), Universitatea de Științe Aplicate din Seinajoki (Finlanda), Consiliul Districtual din Derry și Strabane (UK), Technopole din Laval Mayenne (Franța), Camera de Comerț Voka-Flandra (Belgia).

Liderul de proiect este ERNACT – Reţeaua Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor, în care Regiunea Vest este membru cu drepturi depline din anul 2012.

Proiectul DEVISE este finanțat prin programul „Interreg Europe 2014 – 2020” și dispune de un buget de 1,6 milioane euro. Perioada de implementare este 1 iunie 2018 - 30 noiembrie 2022.

Cei interesați pot obține mai multe informații despre proiect de pe site-ul ADR Vest - https://adrvest.ro/Internationalizare/Proiecte/și platforma  https://www.interregeurope.eu/devise/.

***

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: telefon/fax: 0256/ 491.981, 0256/ 491.923; e-mail: office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia