AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Proiect pentru un sistem de iluminat public modernizat, la Deta

Orașul Deta va avea un sistem de iluminat public modernizat, […]

Mai mult
Arhiva

A fost lansat apelul de proiecte pentru dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centre de plasament – Axa prioritara 8, Prioritatea de investitii 8.1, Obiectivul specific 8.3

31/05/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va informeaza ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) a aprobat in data de 29.05.2017 versiunea finala a Ghidului Solicitantului - Conditii specifice de accesare a fondurilor pentru apelurile de proiecte aferente P.O.R./8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil „copii”, din cadrul Axei prioritare 8 Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, Prioritatea de Investitii 8.1, Obiectivul Specific 8.3 Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, prin ordinul ministrului dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene nr. 3123/29.05.2017.

Pentru pregatirea proiectelor este prevazuta o perioada de aproximativ o luna de la data publicarii Ghidului specific, astfel incat depunerea proiectelor se va face incepand cu data de 3.07.2017 , ora 12.00. Cererile de finantare vor putea fi transmise pana la data de 3.01.2018, ora 12.00.

Depunerea cererilor de finantare se face utilizand sistemul electronic - aplicatia MY SMIS.

 Solicitanții eligibili sunt Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetele in care functioneaza centrele de plasament selectate de ANPDCA. Acestea pot incheia parteneriate cu unitati administrativ-teritoriale, alte entitati de drept public aflate in subordinea UAT si entitati de drept privat (asociatii, fundatii, unitati de cult).

Din Regiunea Vest sunt eligibile urmatoarele centre de plasament:

  • Serviciul de ingrijire de tip rezidential pentru copilul cu dizabilitati din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copilul cu Handicap Lugoj (Judetul Timis)
  • Centrul de plasament Găvojdia (Județul Timis)

Investitiile eligibile pentru co-finantare se refera la:

  • reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructurii de servicii sociale fara componenta rezidentiala, destinata copiilor
  • constructia/reabilitarea/modernizarea/dotarea de case de tip familial/apartamente, etc., pentru copii

Apelul de proiecte este de tip necompetitiv, cu o alocare nationala nerambursabila de 73,41 milioane euro si este bazat pe lista de proiecte elaborata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), in cadrul proiectului SIPOCA 2. Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 200.000 euro, iar valoarea maxima eligibila este de 1.000.000 euro.

Acest apel este dedicat proiectelor aferente grupului vulnerabil ”copii”, in vederea dezinstitutionalizarii copiilor aflati in centre de plasament care urmeaza sa fie inchise cu prioritate si care functioneaza in judetele care nu au inchis nici un centru de plasament, in judetele in care functioneaza peste 3 centre de plasament clasice sau a centrelor de plasament clasice in care sunt ingrijiti peste 70 copii.

***

Ghidul specific este disponibil pe site-ul programului www.inforegio.ro și pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la sectiunea  POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare: https://adrvest.ro/apeluri-lansate/.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va mentine o legatura permanenta cu potentialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile, aducand in atentia acestora cele mai recente informatii privind lansarea viitoarelor linii de finantare, iar prin solicitarea dumneavoastra ati fost inclus in baza de date a ADR Vest.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia