AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ZI ISTORICĂ PENTRU ROMÂNIA:...

ZI ISTORICĂ PENTRU ROMÂNIA: Guvernul și Comisia Europeană au semnat acordul de parteneriat pentru perioada 2021 – 2027

06/10/2022

Regiunea Vest va beneficia de un buget de 1,1 miliarde de euro prin Programul Regional Vest.

Acordul de parteneriat a fost semnat la Alba Iulia de prim-ministrul Nicolae Ciucă și Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme; și Marcel-Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Vreau să felicit Agențiile pentru Dezvoltare Regională pentru angajamentul și munca depusă în această perioadă. Le încurajez să continue munca începută și să continue să se dezvolte și mai mult […] Acest acord deschide calea pentru investirea a peste 31 miliarde euro din Politica de Coeziune, în România. Această sumă reprezintă peste 1.600 euro pe persoană. În aceste vremuri dificile, cu criză după criză, este mai important decât oricând să construim un fundament solid pentru viitoarele investiții”, a declarat Elisa Ferreira.

Fondurile alocate țării noastre vor contribui la creșterea calității vieții cetățenilor, prin crearea de locuri de muncă, asigurarea de infrastructură modernă, întreprinderi competitive, precum și administrații publice modern și eficiente.

„Documentul strategic semnat astăzi marchează pentru România câteva elemente de cotitură în dezvoltarea sa. În primul rând, descentralizarea dezvoltării regionale așteptată de primari, autorități locale și județene, dar și de milioane de oameni care vor ca viața lor să fie mai bună, deschide perspectiva clară a unei bune administrări a fondurilor ce sunt încredințate regiunilor”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Vă reamintim, odată cu noul Program Operațional Regional, ADR Vest a devenit Autoritate de Management. Versiunea 1 oficială a POR Vest 2021-2027 poate fi consultată aici: https://adrvest.ro/por-2021-2027/

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia