AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Zece noi contracte de...

Zece noi contracte de finantare in judetul Hunedoara – 20 de blocuri si o scoala, reabilitate termic prin POR 2014-2020

06/03/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest si primariile Deva, Petrosani, Simeria si Petrila au semnat astazi, 6 martie 2019, contracte de finantare in valoare totala de aproape 5 milioane de euro, destinate eficientizarii energetice.

20 de blocuri de locuinte si o scoala din judetul Huneodara - Colegiul Tehnic „Constantin Brancusi” din Petrila vor fi reabilitate termic prin cele zece proiecte.

Semnatarii contractelor au fost dl. Nicolae-Florin OANCEA – primarul municipiului Deva, dl. Florin Tiberiu IACOB-RIDZI – primarul municipiului Petrosani, dl. Emil Ioan RISTEIU – primarul orasului Simeria, dl Vasile JURCA – primarul orasului Petrila si dl. Sorin MAXIM – directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

In zona rezidentiala, sunt prevazute diferite tipuri de lucrari, in functie de necesitati: izolarea termica a fatadelor si planseelor, inlocuirea tamplariei exterioare si/ sau inchiderea balcoanelor/ logiilor cu tamplarie termoizolanta, reparatii la acoperis si sistemul de colectare a apelor meteorice, inlocuirea instalatiilor de distributie a apei si/ sau a colectoarelor de canalizare, inlocuirea unor lifturi si a corpurilor de iluminat, montarea de panouri fotovoltaice,  instalarea de rampe/ elevatoare pentru persoanele cu dizabilitati etc.

Tinta, in urma interventiilor, este diminuarea consumului de energie pentru incalzirea apartamentelor si reducerea emisiilor de CO2, dar si imbunatatirea aspectului acestor edificii si a localitatilor. Vor rezulta 745 de locuinte cu o clasificare mai buna a consumului de energie.

In municipiul Deva, este prevazuta cresterea eficientei energetice a blocurilor: Aleea Crizantemelor M1, Bd. Decebal nr. 8, Aleea Plopilor nr. 7 si Aleea Motilor P3.

In municipiul Petrosani, investitiile vizeaza imobilele: Str. Pacii nr. 2, Str. O. Iosif 1B, Aleea Poporului nr. 3, str. General Vasile Milea nr. 19 si Str. Constructorul - B.

In orasul Simeria, proiectele cuprind blocurile de pe strada 1 Decembrie – nr. 2, A, B, A1, B1, C1 si D1, iar in orasul Petrila – Str. Muncii bl. 1 si bl. 3, Str. Mihai Eminescu bl. A si Str. 8 Martie nr. 3.

Valoarea totala a acestor proiecte este de 21.026.319,44 lei, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 10.176.423,85 lei. 

La Colegiul Tehnic „Constantin Brancusi” Petrila sunt planificate mai multe tipuri de interventii, menite sa conduca la reducerea consumului de energie: izolarea termica a fatadei, reparatii la fatada si acoperis, izolarea planseului peste ultimul nivel, montarea de pompe de caldura si panouri fotovoltaice, inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat led, inlocuirea instalatiilor electrice, termice, sanitare, P.S.I. etc.

Valoarea totala a proiectului este de 2.219.023,32 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile - 2.070.640,88 lei. Perioada de implementare este de 21 de luni.

***

Proiectele sunt finantate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritara 3 - Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul de locuinte, Operatiunile A si B – Cladiri rezidentiale/ publice.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 404 proiecte, in valoare totala de 533,30 milioane euro, din care 435,51 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.  

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia