AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Zece noi blocuri reabilitate...

Zece noi blocuri reabilitate termic cu finantare europeana

28/02/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Primaria Municipiului Timisoara au semnat astazi, 28 februarie 2019, in sala de consiliu a PMT, contractele de finantare pentru trei proiecte de imbunatatire a eficientei energetice in sectorul rezidential. Proiectele prevad reabilitarea termica a unui numar de zece blocuri de locuinte:

 •  Str. Martir Ioan Stanciu nr. 2 – Calea Martirilor 1989 nr. 31 (regim de inaltime S+P+4E)
 •  Str. Stiintei nr. 3-5 (S+P+4E)
 •  Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A (S+P+8E)
 •  Str. Maslinului nr. 11 sc. A si B (S+P+4E)
 •  Str. Cernauti nr. 10, 12, 14 (S+P+4E)
 •  Str. Topologului nr. 5 sc. A si B (S+P+4E)
 •  Str. Topologului nr. 1, sc. A (S+P+4E)
 •  Str. Arges nr. 4 (S+P+3E)
 •  Bd. Cetatii nr. 30 (S+P+4E)
 •  Str. Rasaritului nr. 5 (S+P+4E)

Sunt investitii care vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru incalzirea apartamentelor, reducerea emisiilor de CO2 si, bineinteles, imbunatatirea aspectului urbanistic al municipiului Timisoara.

In ceea ce priveste lucrarile planificate, sunt prevazute diferite tipuri de interventii, in functie de necesitati: izolarea termica a fatadelor, inlocuirea tamplariei exterioare si inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseelor peste subsol si peste ultimul nivel etc. 329 de gospodarii vor beneficia de un consum redus de energie in urma implementarii proiectelor.

Semnatarii contractelor au fost domnul Nicolae ROBU, primarul Municipiului Timisoara, si domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

Este un program care va beneficia cu siguranta de o continuare si de o alocare consistenta si pe urmatorul ciclu de finantare. Se incearca diversificarea instrumentelor financiare oferite catre zona de reabilitare rezidentiala, pentru a putea cuprinde cat mai multe dintre locuintele care au nevoie de astfel de interventii. Se va pune accent, de asemenea, si pe cresterea procentului de energie recuperata si redusa prin aceste reabilitari, inclusiv prin accesarea unor noi tehnologii”, a punctat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

***

Proiectele sunt finantate prin Regio - Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul de locuinte. Operatiunea A – Cladiri rezidentiale.

Valoarea totala a celor trei proiecte este de 9.706.410,26 lei,din care valoarea finantarii nerambursabile este de 4.687.402,60lei. Perioada de implementare este de 19 luni, respectiv 20 de luni, in functie de complexitatea interventiilor.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 392 de proiecte, in valoare totala de 509,56 milioane euro, cu ovaloare a finantarii nerambursabile de 414,73 milioane euro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia