AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Webinar de consultare publică...

Webinar de consultare publică pentru Apelul 2 al PR Vest dedicat microîntreprinderilor

03/03/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, va organiza în data de 9 martie 2023, cu începere de la ora 11:00, un webinar pe tema Apelului 2 de proiecte destinat microîntreprinderilor, din domeniile de activitate aferente serviciilor.

ADR Vest a lansat în consultare publică în data de 14 februarie 2023 varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare pentru Apelul 2 aferent Intervenției Regional1.3A - Sprijin pentru microîntreprinderi.

 Perioada de consultare publică se închide la data de 17 martie 2023, ora 12:00, iar webinarul din 9 martie are ca scop eficientizarea colectării de observații și recomandări pe marginea Ghidului, din partea tuturor actorilor interesați.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și se adresează microîntreprinderilor cu sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare a proiectului în mediul urban, inclusiv satele aparținătoare municipiilor și orașelor din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural din Regiunea Vest care activează în domenii de activitate aferente serviciilor.

În cadrul webinarului vor fi prezentate:

 • Criteriile de evaluare și selecție ale proiectului;
 • Particularități ale apelului 2 de proiecte dedicat microîntreprinderilor;
 • Procesul de evaluare, selecție și contractare;
 • Informații referitoare la depunerea proiectelor, respectarea condițiilor de finanțare, atât pe parcursul procesului de evaluare, selecție și contractare, cât și în perioada de implementare a proiectului și de durabilitate a contractului de finanțare;

De asemenea, va avea loc o sesiune de clarificări și răspunsuri cu privire la observațiile și propunerile primite până în prezent în procesul de consultare.

Participarea la webinar este gratuită, iar înscrierea se face accesând link-ul de aici.

După înscriere, veți primi un mesaj cu link-ul de conectare la webinar.

Vă recomandăm instalarea și utilizarea aplicației Zoom pe dispozitivul de pe care se va realiza conectarea, deoarece prin conectarea directă dintr-un browser WEB pot exista erori și nu veți putea beneficia de toate facilitățile aplicației.

Așteptăm cu interes înregistrarea dumneavoastră!

***

Prin intermediul acestui apel de proiecte se urmărește creșterea performanței, productivității și competitivității microîntreprinderilor din Regiunea Vest care activează în domenii de activitate aferente serviciilor.

Alocarea acestui apel de proiecte este de 10 milioane de euro, iar finanțarea acordată este sub forma ajutorului de minimis .

Valoarea finanțării nerambursabile este de minimum 30.000 euro și de maximum:

 1. 60.000 euro - pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mici de 30% din cifra de afaceri sau cei care nu au obținut venituri din codul CAEN relevant în anul anterior depunerii cererii de finanțare;
 2. 12000 euro - pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior depunerii cererii de finanțare.

Având în vedere diferențele existente între cele 4 județe din Regiunea Vest din punct de vedere al dezvoltării, procentul contribuției proprii diferă în funcție de județul în care se implementează proiectul.

Astfel, contribuția proprie a solicitantului de finanțare la valoarea eligibilă a proiectului este de minimum:

 • 24% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare în județul Timiș;
 • 17% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare în județul Arad;
 • 10% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare în județele Hunedoara sau Caraș-Severin.

 

Versiunea draft a Ghidului solicitantului de finanțare, împreună cu grila de evaluare, lista codurilor CAEN eligibile, lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, îndrumarul privind încadrarea în categoria IMM, întreprinderea unică și ajutorul de minimis,  lista domeniilor de activitate excluse de la finanțare, precum și macheta financiară pot fi consultate  aici.

Ne puteți transmite observațiile și propunerile dvs. pe marginea ghidului aflat în consultare publică la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

După încheierea perioadei de consultare publică, Autoritatea de Management va publica un centralizator al tuturor observațiilor și recomandărilor primite, în cadrul căruia va preciza și modalitatea de abordare a propunerilor transmise.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk al ADR Vest, la tel. 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro.

Mai multe informații despre program, inclusiv Calendarul apelurilor de proiecte care urmează să fie lansate sunt disponibile pe site-ul ADR Vest, aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia