AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Investiție de 16,5 milioane de euro, pentru o nouă promenadă, piste de biciclete și șase pasarele peste râul Bârzava, la Reșița, prin Programul Regional Vest

O investiție menită a reface coloana vertebrală a orașului industrial […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Webinar de consultare publică...

Webinar de consultare publică pe tema apelului de proiecte dedicat sprijinului microîntreprinderilor

19/01/2023

La finalul anului trecut, ADR Vest a lansat în consultare publică varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare pentru primul apel de proiecte destinat microîntreprinderilor din cadrul Programului Regional Vest 2021-2027.

Perioada de consultare publică se închide în 29 ianuarie, dar pentru că ne dorim să eficientizăm procesul și să colectăm informații și recomandări din partea dumneavoastră, vă invităm să participați gratuit la un webinar dedicat consultării publice pe tema apelului de proiecte aferent Intervenției Regional1.3A Sprijin pentru microîntreprinderi.

Webinarul va avea loc în 26 ianuarie 2023, de la ora 11:00, iar înscrierile se fac aici.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și se adresează microîntreprinderilor cu sediul social în Regiunea Vest (județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și locația de implementare a proiectului în mediul urban din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din Regiunea Vest.

În cadrul webinarului vor fi prezentate:

 • Criteriile de evaluare și selecție ale proiectului;
 • Procesul de evaluare, selecție și contractare;
 • Informații referitoare la depunerea proiectelor, respectarea condițiilor de finanțare, atât pe parcursul procesului de evaluare, selecție și contractare, cât și în perioada de implementare a proiectului și durabilitate a contractului de finanțare;
 • Sesiune de clarificări și răspunsuri cu privire la observațiile și propunerile primite în procesul de consultare până în prezent.

După înscriere, veți primi un mesaj ce va conține link-ul de conectare la webinar. Vă recomandăm instalarea și utilizarea aplicației Zoom pe dispozitivul de pe care se va realiza conectarea, deoarece prin conectarea directă dintr-un browser WEB pot exista erori și nu veți putea beneficia de toate facilitățile aplicației.

***

Vă reamintim că prin intermediul acestui apel de proiecte se urmărește creșterea competitivității și a capacității de producție a microîntreprinderilor din Regiunea Vest.

În acest scop, pentru acest prim apel de proiecte este propusă o alocare de 20 de milioane euro, iar finanțarea acordată este sub forma ajutorului de minimis .

Valoarea finanțării nerambursabile este de:

 •  minimum 30.000 euro
 • maximum 200.000 euro - pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior depunerii cererii de finanțare;
 • maximum 60.000 euro - pentru solicitanții care au obținut venituri din codul CAEN relevant mai mici de 30 % din cifra de afaceri sau cei care nu au obținut venituri din codul CAEN relevant în anul anterior depunerii cererii de finanțare.

Având în vedere diferențele de dezvoltare dintre cele patru județe din Regiunea Vest, procentul contribuției proprii diferă în funcție de județul în care se implementează proiectul. Astfel, contribuția proprie a solicitantului de finanțare la valoarea eligibilă a proiectului este de minimum:

 • 24% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în regiunea Vest și locația de implementare în județul Timiș;
 • 17% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în regiunea Vest și locația de implementare în județul Arad;
 • 10% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile care au sediul social în regiunea Vest și locația de implementare în județele Hunedoara sau Caraș-Severin.

Vă reamintim faptul că versiunea draft a Ghidului solicitantului de finanțare, lansată în consultare publică în 29 decembrie 2022, împreună cu grila de evaluare, lista codurilor CAEN eligibile, lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, lista domeniilor de activitate excluse de la finanțare, modelul planului de afaceri, precum și macheta financiară pot fi consultate aici.

Perioada de consultare publică se încheie în 29 ianuarie 2023, ora 12:00, iar observațiile și propunerile dvs. pot fi transmise la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

După încheierea perioadei de consultare publică, Autoritatea de Management va publica un centralizator al tuturor observațiilor și recomandărilor primite, în cadrul căruia va preciza și modalitatea de abordare a propunerilor transmise.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

Mai multe informații despre program, inclusiv Calendarul apelurilor de proiecte care urmează să fie lansate în perioada următoare, se regăsesc pe site-ul ADR Vest, aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia