AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Uniunea Europeana ofera finantare...

Uniunea Europeana ofera finantare pentru fermierii din Romania in valoare de 2,66 miliarde euro pentru aplicarea masurilor de mediu si clima

23/03/2017

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prin Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) anunță publicarea documentelor informative si de ghidare pentru accesarea si implementarea cu success a angajamentelor din cadrul practicilor de agro-mediu si clima (Masura 10), agriculturii ecologice (Masura 11) si zonelor care se confrunta cu constrangeri naturale (Masura 13).

Astfel, fermierii din Regiunea Vest pot accesa angajamentele aplicabile masurilor de mediu şi clima in cadrul carora sunt disponibile sume de aproximativ 2,66 miliarde euro.

  • Masura 10 – 1,071 miliarde euro,
  • Masura 11 – 236,42 milioane euro,
  • Masura 13 – 1,355 miliarde euro.

Pentru perioada de programare 2014-2020, a fost pus un accent deosebit pe promovarea utilizarii eficiente a resurselor, precum şi pe cresterea inteligenta, durabila și favorabila incluziunii in agricultura si zonele rurale, in concordanta cu obiectivele stabilite prin Strategia Europa 2020. Unul din instrumentele puse la dispozitia Statelor Membre pentru atingerea acestor obiective este noul pachet de masuri de mediu si clima ale PNDR 2014-2020.

Cu scopul asigurarii tuturor informatiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se afla in derulare in acest an, dar si pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente in anul 2017, MADR prin AM PNDR, Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale si Agenția de Plati si Interventie pentru Agricultura au elaborat o serie de documente informative şi de ghidare, utile in accesarea si implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea gasiti pliante informative privind schemele / masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017, completarea electronica a cererii unice de plata, normele de eco-conditionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, harti si alte materiale informative.

***

Pentru sprijinirea acestei initiative, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a postat la adresa https://adrvest.ro/pndr/, informatii privind disponibilitatea materialelor informative referitoare la masurile de mediu si clima. De asemenea, aceste informatii se gasesc si la urmatorul link: http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia