AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Uniunea Europeana ofera finantare...

Uniunea Europeana ofera finantare pentru fermierii din Romania in valoare de 2,66 miliarde euro pentru aplicarea masurilor de mediu si clima

23/03/2017

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prin Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurală (AM PNDR) anunță publicarea documentelor informative si de ghidare pentru accesarea si implementarea cu success a angajamentelor din cadrul practicilor de agro-mediu si clima (Masura 10), agriculturii ecologice (Masura 11) si zonelor care se confrunta cu constrangeri naturale (Masura 13).

Astfel, fermierii din Regiunea Vest pot accesa angajamentele aplicabile masurilor de mediu şi clima in cadrul carora sunt disponibile sume de aproximativ 2,66 miliarde euro.

  • Masura 10 – 1,071 miliarde euro,
  • Masura 11 – 236,42 milioane euro,
  • Masura 13 – 1,355 miliarde euro.

Pentru perioada de programare 2014-2020, a fost pus un accent deosebit pe promovarea utilizarii eficiente a resurselor, precum şi pe cresterea inteligenta, durabila și favorabila incluziunii in agricultura si zonele rurale, in concordanta cu obiectivele stabilite prin Strategia Europa 2020. Unul din instrumentele puse la dispozitia Statelor Membre pentru atingerea acestor obiective este noul pachet de masuri de mediu si clima ale PNDR 2014-2020.

Cu scopul asigurarii tuturor informatiilor necesare pentru continuarea angajamentelor deschise pe parcursul anilor precedenți care se afla in derulare in acest an, dar si pentru asigurarea sprijinului necesar pentru deschiderea unor noi angajamente in anul 2017, MADR prin AM PNDR, Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale si Agenția de Plati si Interventie pentru Agricultura au elaborat o serie de documente informative şi de ghidare, utile in accesarea si implementarea cu succes a angajamentelor. Printre acestea gasiti pliante informative privind schemele / masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017, completarea electronica a cererii unice de plata, normele de eco-conditionalitate aplicabile, dar lista zonelor eligibile, harti si alte materiale informative.

***

Pentru sprijinirea acestei initiative, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a postat la adresa http://adrvest.ro/pndr/, informatii privind disponibilitatea materialelor informative referitoare la masurile de mediu si clima. De asemenea, aceste informatii se gasesc si la urmatorul link: http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia