AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Un nou apel de...

Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

09/05/2024

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat Ghidului Solicitantului pentru Apelul de proiecte PS/357/PS_P7/OP4/RSO4.5/PS_P7_RSO4.5_A12 - „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancer”.

 Alocarea totală a acestui apel de proiecte este de 40 de milioane de euro.

Se finanțează investițiile privind dotarea cu echipamente a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancerul și deservesc secțiile de oncologie ale spitalelor județene/ spitalelor județene de urgență. Dotarea poate cuprinde inclusiv echipamente pentru digitalizare.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 1 milion de euro (cu TVA), iar valoarea totală eligibilă maximă finanțată din Programul Sănătate – 5 milioane de euro. Solicitantul va asigura o cofinanțare proprie de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Cererile de finanțare în cadrul acestui apel de proiecte se pot depune până în data de 28 iunie 2024, ora 14:00, prin intermediul sistemului MySMIS 2021.

În categoria solicitanților eligibili intră:

a) Spitalele județene/ județene de urgență care au secții de oncologie;
b) Unitățile administrativ-teritoriale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a);
c) Ministerul Sănătății, alte autorități și instituții publice centrale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate unitățile de la punctul a).

Ghidul de finanțare este disponibil spre consultare pe site-ul ADR Vest, Organism Intermediar pentru Programul Sănătate în Regiunea Vest, aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia