AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Turul proiectelor Regio-POR din...

Turul proiectelor Regio-POR din județul Timiș

15/11/2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a organizat astăzi, 14 noiembrie, un tur al proiectelor implementate prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 în județul Timiș.

„După Hunedoara și Caraș-Severin, astăzi am continuat prezentarea proiectelor implementate prin Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest cu județul Timiș, pentru că este important să vedeți cum sunt utilizate finanțările europene. Am vizitat mai multe proiecte și, printre acestea, o clădire emblematică a Timișoarei, care se află în lucrări de renovare, conservare și reabilitare - Catedrala Romano-Catolică, Domul din Piața Unirii, care cu siguranță va fi un punct de reper între obiectivele pe care orașul le va oferi în anul 2021. Lucrările sunt de o complexitate foarte mare atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al tipologiei de intervenții care se realizează. Întrucât clădirea este un monument de clasă A, se intervine atât la partea de structură a clădirii, cât și la ce înseamnă partea de obiecte de artă și toate obiectele, atât clădirea, cât și tot ce înseamnă partea de interior, sunt sută la sută în stil baroc”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

În Regiunea Vest au fost depuse până în prezent 1.320 de proiecte în cadrul Regio-POR 2014-2020, dintre care 500 depuse în județul Timiș.

La nivel regional sunt 510 proiecte în implementare/ finalizate, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 776,98 milioane euro.

În județul Timiș sunt 189 de proiecte contractate până acum, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 221,56 milioane euro, iar alte 153 de proiecte se află în evaluare sau precontractare.

Vă reamintim, proiectele vizitate în cadrul turului de astăzi au fost:

  • Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor”;

  • „Consolidarea poziției pe piață a SC NUTECHNOLOGIES SRL prin achiziționare de echipamente inovative in județ Timiș, localitatea Timișoara”;

  • „Înființarea unei unități de producție componente și ansamble pentru autovehicule” - KPM TECHNIK SRL;

  • „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional”.

Turul proiectelor Regio-POR continuă, săptămâna viitoare (joi, 21 noiembrie 2019), cu județul Arad.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia