AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Trei noi investiții prin...

Trei noi investiții prin Regio-POR pentru școli moderne în Regiunea Vest, la Reșița, Uricani și Lenauheim

06/08/2020

Trei noi proiecte cu finanțare europeană, prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, au fost contractate în Regiunea Vest, pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unor școli din județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, după cum urmează:

  • „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 7 Reșița”;
  • „Reabilitare și dotare cu echipament didactic Școala Gimnazială nr. 2 Uricani, sala de sport aferentă Școlii nr. 2, reabilitare tronsoane str. Al. Brazilor, amenajare loc de joacă parc, Bl. 13”;
  • „Reabilitare Școala Generală Clasele I-VIII, localitatea Grabaț, comuna Lenauheim, județul Timiș.

Contractele de finanțare au fost semnate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate deOrganism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest, și unitățile administrativ-teritoriale Municipiul Reșița, Orașul Uricani și Comuna Lenauheim, în calitate de beneficiari.

Investiția de la Reșița vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 7 din municipiu, de pe strada Progresului nr. 6. Obiectivul este asigurarea unui proces educațional modern și de calitate, prin îmbunătățirea infrastructurii, și totodată prevenirea abandonului școlar.Sunt prevăzute intervenții la corpul de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 7 (regim de înălțime Sp+P+2E, suprafață construită desfășurată 2.215 mp), corpul Școlii Gimnaziale nr. 10 (Sp+P+2E, 2.232 mp), sala de sport, sala de gimnastică și atelier.

Vor avea loc lucrări ample: izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului peste ultimul nivel, consolidarea șarpantei, acolo unde este cazul, refacerea finisajelor interioare și exterioare, a instalațiilor termice, sanitare și electrice, inclusiv a branșamentelor, reorganizarea și suplimentarea grupurilor sanitare, înlocuirea ferestrelor și a ușilor.

La corpurile de școală va fi montat câte un lift exterior accesibil persoanelor cu dizabilități și rampe de acces.

Proiectul cuprinde și achiziția de noi dotări: mobilier, materiale didactice, echipamente IT, dotări pentru sala sport etc.

De asemenea, vor fi realizate amenajări exterioare: noi împrejmuiri, modernizarea și reamenajarea terenurilor de sport și a curții școlii, iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 14.565.402,89 lei, din care 14.274.094,83 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 41 de luni.

Proiectul de la Uricani, județul Hunedoara, cuprinde, pe lângă reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr. 2, inclusiv a sălii de sport, și investiții pentru îmbunătățirea unor spații publice urbane.La școala de pe strada Muncii nr. 12 (P+2E, 3.168 mp) sunt prevăzute: reabilitarea exterioară - înlocuirea termoizolației și a tâmplăriei, refacerea și consolidarea elementelor de șarpantă, după caz, a finisajelor interioare și a pardoselilor, înlocuirea tâmplăriei interioare, recalibrarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, dotarea cu mobilier nou și echipamente didactice, instalarea unui sistem de supraveghere video și montarea unei platforme elevator pentru accesul persoanelor cu dizabilități la etajele superioare.

La sala de sport va fi înlocuită termoizolația pereților exteriori, se vor reface finisajele și pardoselile, sistemul de colectare a apelor pluviale și instalațiile, se va înlocui tâmplăria, se vor moderniza grupurile sanitare, se va amplasa un sistem de ventilație, vor fi achiziționate echipamente noi și mobilier.

O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea unor tronsoane de drum pe Aleea Brazilor și amenajarea unui loc de joacă pentru copii - Parc Bloc 13, cu o suprafață de 1.695 mp. Se vor realiza sisteme de supraveghere video, de iluminat și de irigații, se vor planta arbori și arbuști, se vor construi pergole, se vor amplasa echipamente de joacă, bănci și coșuri de gunoi.

Valoarea totală a investiției este de 16.899.347,90 lei, din care 16.561.360.92 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 42 de luni.

În localitatea Grabaț, comuna Lenauheim, din județul Timiș, va fi reabilitată și dotată Școala Generală cu clasele I-VIII (Dp+P+1E, 2.236,22 mp).Sunt prevăzute consolidarea elementelor structurale și reabilitarea termică a clădirii școlii, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitarea elementelor de anvelopă și a instalațiilor sanitare, termice și electrice, echiparea grupurilor sanitare conform normelor în vigoare, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și montarea de sisteme de supraveghere video și antiefracție.

Curtea va fi amenajată cu zone din tartan, destinate activităților sportive, zone de recreere și alei pietonale. Totodată, școala va fi dotată cu mobilier și echipamente didactice.

182 de elevi se vor bucura de infrastructura școlară modernizată.

Valoarea totală a proiectului este de 6.962.296,02 lei, din care 6.397.716,12 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Proiectele beneficiază de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale (Reșița și Leunaheim), respectiv Axa prioritară 13 - Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii (Uricani).

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia