AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Peste 40 de milioane de euro pentru IMM-uri, prin Programul Regional Vest. A fost lansat ghidul final - Sprijin pentru IMM-uri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Timișoara va avea un...

Timișoara va avea un nou centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități

28/12/2021

La final de an, ADR Vest și Primăria Timișoara au semnat un contract de finanțare pentru construirea acestuia. Centrul va fi realizat în zona Freidorf.

Proiectul, în valoare de 3,5 milioane lei (3,4 milioane – fonduri nerambursabile) prevede demolarea unui corp de clădire existent, aflat în stare avansată de degradare și construirea unui corp de clădire ce va funcționa ca centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

Proiectul își propune să combată marginalizarea socială a persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care se confruntă cu dizabilități și/sau boli cronice. Peste 40 de persoane aflate în această situație vor beneficia de investiție.

Noul centru va asigura servicii medicale primare, educație, recreere – socializare, abilitare – reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru persoane cu dizabilități cronice.

Investiția ar trebui să fie realizată în maximum 22 de luni.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

#regiopor #regiuneavest #fondurieuropene #adrvest #timisoara #timis

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia