AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Au început înscrierile pentru premiile “Noulului Bauhaus european”, ediția 2022

În urma succesului primei ediții organizate anul trecut, Comisia Europeană […]

Mai mult
Locuitorii din Regiunea Vest și-au prezentat ideile despre cum pot deveni orașele mai prietenoase cu oamenii și cu mediul

Provocarea „Cum putem aduce natura în orașe prin POR Vest […]

Mai mult
Webinar despre noul Cadru de Mobilitate Urbană

Transport public, mersul pe jos sau cu bicicleta. Sunt doar […]

Mai mult
Anunț important pentru beneficiarii contractelor de finanțare încheiate în cadrul Regio-POR 2014 – 2020: Contractele de achiziție publică, respectiv cele sectoriale de lucrări pot fi ajustate prin actualizarea prețurilor aferente materialelor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în 30 decembrie Ordinul nr.2050 pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Timișoara va avea un...

Timișoara va avea un nou centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități

28/12/2021

La final de an, ADR Vest și Primăria Timișoara au semnat un contract de finanțare pentru construirea acestuia. Centrul va fi realizat în zona Freidorf.

Proiectul, în valoare de 3,5 milioane lei (3,4 milioane – fonduri nerambursabile) prevede demolarea unui corp de clădire existent, aflat în stare avansată de degradare și construirea unui corp de clădire ce va funcționa ca centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

Proiectul își propune să combată marginalizarea socială a persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care se confruntă cu dizabilități și/sau boli cronice. Peste 40 de persoane aflate în această situație vor beneficia de investiție.

Noul centru va asigura servicii medicale primare, educație, recreere – socializare, abilitare – reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru persoane cu dizabilități cronice.

Investiția ar trebui să fie realizată în maximum 22 de luni.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

#regiopor #regiuneavest #fondurieuropene #adrvest #timisoara #timis

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia