AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ – Instrucțiune nouă pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara

20 de miliarde de euro este suma care a fost […]

Mai mult
ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Sprijin financiar pentru pregătirea...

Sprijin financiar pentru pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente viitoarelor proiecte strategice de infrastructură finanțate din fonduri europene în Regiunea Vest - apelul 2

28/03/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat Metodologia de selecție a fișelor de proiect depuse pentru pregătirea de documentații tehnico-economice cu finanțare din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), aferente proiectelor de infrastructură pentru perioada 2021-2027 - apelul 2.

Se acordă sprijin financiar în vederea pregătirii documentațiilor tehnico-economice pentru depunerea de proiecte strategice de infrastructură care să fie finanțate din fonduri europene în cadrul perioadei de programare 2021-2027, conform OUG 88/2020, actualizată.

Este vorba despre proiecte publice strategice în domeniile Mobilitate urbană și Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură la nivelul Regiunii Vest.

Alocarea financiară orientativă aferentă Regiunii Vest pentru pregătirea de proiecte este de 4,5 milioane lei, cu posibilitatea unei suplimentări ulterioare.

Selecția fișelor de proiect se va realiza la nivel regional, de către ADR Vest, în baza Metodologiei, conform Ghidului Solicitantului publicat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică. Ambele documente se regăsesc aici, la secțiunea Pregătire proiecte infrastructură publică Regiunea Vest – Apelul 2.

În cadrul acestui apel de proiecte pot aplica pentru finanțare primăriile municipiilor reședință de județ, respectiv consiliile județene din Regiunea Vest, singure sau în parteneriat cu alte autorități publice locale.

Fișele de proiect trebuie transmise către ADR în format electronic, pe adresa de e-mail pregatireproiecte@adrvest.ro, până în data de 06.04.2023, ora 23:59.

Cei care beneficiază de sprijin financiar pentru realizarea documentațiilor au obligația de a depune cereri de finanțare pentru realizarea investițiilor  în perioada de programare 2021-2027.

Toate detaliile legate de procesul de selecție a fișelor de proiecte se regăsesc în metodologia publicată.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta prin e-mail - pregatireproiecte@adrvest.ro sau telefonic - 0256/ 491.923.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia