AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Sprijin financiar pentru pregătirea...

Sprijin financiar pentru pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente viitoarelor proiecte strategice de infrastructură finanțate din fonduri europene în Regiunea Vest - apelul 2

28/03/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat Metodologia de selecție a fișelor de proiect depuse pentru pregătirea de documentații tehnico-economice cu finanțare din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), aferente proiectelor de infrastructură pentru perioada 2021-2027 - apelul 2.

Se acordă sprijin financiar în vederea pregătirii documentațiilor tehnico-economice pentru depunerea de proiecte strategice de infrastructură care să fie finanțate din fonduri europene în cadrul perioadei de programare 2021-2027, conform OUG 88/2020, actualizată.

Este vorba despre proiecte publice strategice în domeniile Mobilitate urbană și Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură la nivelul Regiunii Vest.

Alocarea financiară orientativă aferentă Regiunii Vest pentru pregătirea de proiecte este de 4,5 milioane lei, cu posibilitatea unei suplimentări ulterioare.

Selecția fișelor de proiect se va realiza la nivel regional, de către ADR Vest, în baza Metodologiei, conform Ghidului Solicitantului publicat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Asistență Tehnică. Ambele documente se regăsesc aici, la secțiunea Pregătire proiecte infrastructură publică Regiunea Vest – Apelul 2.

În cadrul acestui apel de proiecte pot aplica pentru finanțare primăriile municipiilor reședință de județ, respectiv consiliile județene din Regiunea Vest, singure sau în parteneriat cu alte autorități publice locale.

Fișele de proiect trebuie transmise către ADR în format electronic, pe adresa de e-mail pregatireproiecte@adrvest.ro, până în data de 06.04.2023, ora 23:59.

Cei care beneficiază de sprijin financiar pentru realizarea documentațiilor au obligația de a depune cereri de finanțare pentru realizarea investițiilor  în perioada de programare 2021-2027.

Toate detaliile legate de procesul de selecție a fișelor de proiecte se regăsesc în metodologia publicată.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta prin e-mail - pregatireproiecte@adrvest.ro sau telefonic - 0256/ 491.923.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia