AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ordin emis de MDLPA privind aprobarea metodologiei privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile

În data de 10.08.2020 a fost publicat Ordinul privind aprobarea metodologiei […]

Mai mult
MIPE a publicat Ghidul aferent Acțiunii 4.1.1. POC- „Investiții în activități productive”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat Ghidul solicitantului aferent Investițiilor […]

Mai mult
DEZVOLTĂM ÎN VEST: Trei case de tip familial și un centru de zi, pentru copiii din Lugoj

Servicii sociale mai bune pentru copiii din Lugoj, prin Programul […]

Mai mult
45 de miliarde de euro pentru transformarea României: Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat pentru perioada 2021-2027

Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat, document esențial pentru ca […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Spațiu pentru activități sociale,...

Spațiu pentru activități sociale, comunitare și culturale realizat la Reșița, prin Regio-POR 2014-2020

05/07/2022

Municipiul Reșița a obținut finanțare pentru reabilitarea clădirii cunoscute sub numele de Blocul Fetelor, care va fi transformat într-un spațiu socio-cultural modern.

Clădirea în suprafață de peste 2.800 mp, împărțiți pe patru niveluri, va fi complet transformată până la finalul anul viitor, alături de spațiul verde din jur, în urma unei investiții de 6,2 milioane de lei, dintre care peste 6 milioane sunt fonduri nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat la începutul acestei săptămâni de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Municipiului Reșița.

La viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere (design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măști tradiționale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie), se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie.

În plus, centrul va beneficia de o sală multifuncțională, pentru vizionarea de filme/documentare, de o bibliotecă, în jurul căreia se va forma un club de lectură; dar și de o zonă pentru sport, unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masa, biliard, fussball, air hochei și sah.

Viitorul centru va găzdui seminarii pe diferite teme (sănătate, mediu, reciclare etc.), activități de voluntariat, campanii de strângere de fonduri, jocuri de societate organizate pe grupe de vârste pentru copii și adulți și va avea propriul atelier de reparații de biciclete cu titlu gratuit.

Peste 300 de persoane vor beneficia în mod direct de investiție, în timp ce beneficiari indirecți vor fi aproape 8.000 de locuitori ai zonelor Lunca Pomostului și Mociur, dar și ceilalți locuitori ai Reșiței interesați de activitățile care se vor organiza aici.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, iar beneficiarul său este Primăria Municipiului Reșița.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia