Investiții majore, pentru dezvoltarea învățământului superior în Valea Jiului și […]
Investiții majore, pentru dezvoltarea învățământului superior în Valea Jiului și […]
Cartierul istoric Fabric din Timișoara se va transforma radical în […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a investit peste 100 de […]
Noi investiții în învățământul superior, prin Programul Regional Vest 2021-2027: […]
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, va informeaza ca ieri, 27 decembrie 2016, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritatea de Management pentru POR, a lansat apelul de proiecte pentru prioritatea de investitii 3.1 - Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea B - Cladiri Publice.
Lansarea a fost realizata ca urmare a aprobarii, prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 3288/27.12.2016 - si publicarii versiunii finale a Ghidului Solicitantului-Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI. Ghidul poare fi descarcat de pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, din cadrul sectiunii POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare: http://adrvest.ro/apeluri-lansate/. De asemenea, el se gaseste si pe pagina web a programului, www.inforegio.ro.
In vederea obtinerii finantarii nerambursabile in cadrul acestui apel de proiecte, depunerea cererilor de finanțare se poate face in perioada 28 februarie 2017 (ora 10) - 28 august 2017 (ora 10.00). Apelul de proiecte este de tip competitiv, adica finantarea se va face in functie de punctajul obtinut de fiecare proiect in cadrul etapei de evaluare tehnică și financiară si in limita alocarii financiare. Cererile de finantare trebuie depuse exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, disponibila la adresa www.fonduri-ue.ro/mysmis.
Alocarea financiara aferenta Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 34,19 milioane euro, iar valoarea eligibila a unui proiect trebuie sa fie intre minim 100.000 euro si maxim 25.000.000 euro. Finantarea nerambursabila acordata este de maxim 98% din valoarea eligibila a unui proiect pentru autoritatile si institutiile publice locale si 85% pentru autoritatile publice centrale.
Prioritatea de investitii 3.1/Operatiunea B-Cladiri publice vizeaza cresterea eficientei energetice a cladirilor publice din mediul urban si rural, construite pana la sfarsitul anului 1999, prin lucrari de reabilitare termica a anvelopei, lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilare mecanica pentru asigurarea calitaţii aerului interior, de reabilitare/modernizare a instalatiilor de iluminat in cladiri, sisteme de management energetic integrat pentru cladiri si alte activitati care conduc la realizarea obiectivelor proiectelor.
Prin intermediul acestei prioritati de investitii se acorda finantare pentru cladirile publice care sunt cladiri de interes şi utilitate publica, civile (cu exceptia celor industriale). Aceste cladiri trebuie sa fie detinute (aflate in proprietate publica sau in administrare) de catre autoritatile publice locale sau centrale si ocupate de acestea si/sau de alte entitati publice decat cele care le detin, dar care se incadreaza in aceleasi categorii (autoritati publice centrale, autorităților și instituțiilor publice locale).
Autoritatile publice locale sau central si parteneriate dintre acestea sunt solicitantii eligibili in cadrul acestui apel de proiecte. Autoritatile si institutiile publice locale sunt: primariile de municipii, orase, comune, dar si consiliile judetene; institutiile publice si serviciile publice organizate ca institutii publice de interes local sau judetean (finantate din bugetul local) si aflate in subordinea institutiilor anterior mentionate; institutia prefectului. Autoritatile publice centrale sunt: ministerele, alte organe de specialitate care se organizeaza din subordinea Guvernului ori a ministerelor, institutiile publice din subordinea Guvernului ori a ministerelor, autoritaţile administrative autonome (infiintate prin legi organice).