AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Sesiuni de instruire în...

Sesiuni de instruire în Regiunea Vest pentru autorități publice locale

09/05/2022

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România - ROREG, organizează în Regiunea Vest, în perioada mai – iulie 2022, o serie de sesiuni de instruire pentru pentru autoritățile administrației publice locale din orașe, municipii și de la nivelul consiliilor județene.

Cursurile vizează îmbunătățirea capacității de a elabora și implementa proiecte cu finanțare europeană și cuprind tematici care acoperă tot ciclul de viață al unui proiect.

Pentru perioada 2021-2027, localitățile urbane și consiliile județene din regiune vor avea posibilitatea de a accesa sume importante din fonduri europene disponibile prin Programele Operaționale sau prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Având în spate peste 20 de ani de experiență în managementul proiectelor cu finanțare europeană, ROREG și ADR Vest, în noul său rol de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor de competențe identificate de autoritățile publice de-a lungul anilor și să formeze resurse umane care pot asigura gestionarea proiectelor complexe.

Instruirile vizează exclusiv personalul implicat în gestionarea proiectelor cu finanțare europeană din cadrul orașelor, municipiilor și consiliilor județene și se vor defășura on-line, după următorul calendar:

  • Documentații tehnico – economice, în perioada 16 – 20 Mai 2022

Se vor aborda: elaborarea temei de proiectare și a caietului de sarcini pentru achiziția serviciilor de proiectare DALI/SF/PT(după caz), verificarea documentației tehnico-economice aferentă proiectului, obținerea certificatului de urbanism și autorizației de construire, documente de proprietate.

  • Achiziții publice, în perioada 6 - 10 Iunie 2022

Tematicile abordate: legislație achiziții, managementul contractului de achiziții, plan de achiziții, derulare procedură de atribuire.

  • Planificare strategică: în perioada 20 - 24 Iunie 2022

Întâlnirile vizează: elaborarea și implementarea strategiilor integrate de dezvoltare, principiul parteneriatului în elaborarea strategiilor locale, etapele principale de accesare a fondurilor europene.

  • Management de proiect: în perioada 4 - 8 Iulie 2022

Acesta cuprinde: ciclul de viață al unui proiect, elaborarea cererii de finanțare, bugetul proiectului, urmărirea implementării proiectelor.

Formarea este asigurată de o echipă de lectori autorizați, cu experiență în domeniu. Fiecare sesiune de instruire se va desfășura pe parcursul a 5 zile, câte 8 ore pe zi, numărul maxim de cursanți pentru fiecare sesiune fiind de 25 de persoane.

Înscrierile pot fi făcute până cel mai târziu la data de 11 mai 2022ora 23.59, la linkul următor: https://bit.ly/3OQpC04.

Având în vedere numărul limitat de locuri disponibile, după terminarea perioadei de înscriere, vom anunța pe e-mail participanții selectați.

Persoană de contact: Cristian Biriș – Asociația ROREG, e-mail: cristian.biris@roreg.eu, telefon: 0356/829528.

Sesiunile de instruire sunt parte din activitățile propuse în cadrul proiectului Asociației ROREG ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autoritaților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, finanțat în cadrul POAT 2014-2020.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia