AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Școala primară și grădinița...

Școala primară și grădinița din cartierul reșițean Mociur, modernizate cu bani europeni

15/03/2022

Continuă investițiile în educație la Reșița, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor din Zonele Urbane Marginalizate: Reabilitare Şcoala Primară și Grădinița Mociur”.

Clădirea care adăpostește cele două unități de învățământ va trece printr-un program de reabilitare și resistematizare iar cele două instituții vor beneficia de echipamentele necesare pentru un act educațional modern, inclusiv mobilier specific sălilor de clasă, cu table magnetice pentru elevi.

Aproape 300 mp de suprafață construită va fi reabilitată, iar ei i se adaugă peste 400 mp de zone verzi și spații de joacă ce vor fi amenajate. În plus, tot aici va fi instalat un sistem de supraveghere video și un sistem antiincendiu cu pichet PSI.

Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, dintre care aproape 850.000 lei sunt fonduri nerambursabile. El va fi realizat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”; și are o durată de implementare de un an și trei luni.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din zonă, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia