Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]
Investițiile în educație continuă, în Regiunea Vest, cu modernizarea instituțiilor […]
Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]
Comisia Europeană şi-a prezentat „Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă”. Această strategie este însoțită de un plan de acțiune care cuprinde 82 de inițiative şi pune bazele procesului prin care sistemul de transport al Uniunii Europene își poate realiza transformarea verde și digitală și poate deveni mai rezilient în fața viitoarelor crize.
Prin trecerea la un sistem de transport inteligent, competitiv, sigur şi accesibil, se va ajunge la reducerea cu 90% a emisiilor până în 2050 – aceasta este ţinta asumată prin Pactul verde european.
„Toate modurile de transport trebuie să devină mai sustenabile, cu alternative verzi disponibile pe scară largă și cu stimulente adecvate puse în aplicare pentru a încuraja tranziția. Stabilirea unor etape concrete va menține sistemul european de transport pe traiectoria către un viitor inteligent și sustenabil”, explică reprezentanţii Comsiei Europen în România. Se propun trei etape, având ca orizont de timp anii 2030, 2035 şi 2050.
Astfel, obiectivele asumate până în 2030 sunt:
„Strategia propusă astăzi va schimba modul în care persoanele și mărfurile circulă în Europa și va facilita combinarea mai multor moduri de transport în cadrul unei singure călătorii”, precizează Frans Timmermans, vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european.
Mai multe informaţii despre „Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă” sunt disponibile accesând https://ec.europa.eu/romania/news/20201209_Strategia_pentru_o_mobilitate_sustenabila_si_inteligenta_ro.