AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. S-au pus bazele unei...

S-au pus bazele unei colaborări între Regiunea Vest și cel mai mare spital din Israel

08/09/2022

Unul din obiectivele pe care ni le-am propus încă de la începuturile Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest a fost să avem o regiune prosperă și funcțională. Sănătatea este unul dintre domeniile pe care am pus mereu accent, iar în prezent este inclusă pe lista domeniilor de specializare inteligentă a Regiunii Vest.

Ne propunem să transformăm regiunea noastră într-una pilot în domeniul medical, astfel că în această perioadă punem bazele unei inițiative regionale împreună cu o serie de parteneri importanți din Israel.

În acest context, o delegație formată din Amir Sagron, vice-ambasadorul Israelului în România, Yoel Har-Even, directorul Diviziei Internaționale a Centrului Medical Sheba, din Tel-Aviv; și Yair Itzhar, directorul relațiilor globale ale aceleiași instituții medicale au acceptat invitația ADR Vest și au participat la o serie de sesiuni de lucru cu reprezentanții instituțiilor medicale de stat și private din Timișoara.

Accentul a căzut pe zonele de inovare, digitalizare, telemedicină și transfer de cunoștințe, cu precădere în domeniile oncologie, neurologie și cardiologie. Este doar începutul unei colaborări care ar putea fi extrem de benefică pentru întreaga regiune, în condițiile în care Centrul Medical Sheba este cel mai mare spital din Israel, iar în ultimii doi ani a fost inclus de revista Newsweek în topul celor mai bune 10 spitale din lume. Peste un milion de pacienți sunt tratați în fiecare an aici.

La Timișoara, Yoel Har-Even a venit inclusiv cu backgroundul unui spital de campanie pe care l-a coordonat timp de șase săptămâni în Ucraina, spital construit de Centrul Medical Sheba special pentru a sprijini populația locală în contextul conflictului cu Rusia.

Vă reamintim că este cea de-a doua vizită a unei delegații din Israel la Timișoara din această perioadă, după ce, în luna mai, ambasadorul Israelului la București, de la acea vreme, E.S. David Saranga, împreună cu mai mulți experți în inovare, s-a întâlnit cu administrația locală și cu cea județeană, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu cei ai mediului universitar.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia