AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. S-a lansat apelul national...

S-a lansat apelul national de proiecte pentru modernizarea drumurilor judetene, proiecte nefinalizate

09/07/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va informeaza ca in data de 6 iulie 2018, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a emis ordinul nr. 5259 de aprobare a “Ghidului solicitantului - conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2018/6/6.1/6 PROIECTE NEFINALIZATE, apel national pentru regiunile mai putin dezvoltate, in cadrul Axei prioritare 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Apelul este destinat proiectelor nefinalizate, aplicatiile putand fi depuse incepand cu data de 16 iulie 2018, ora 13:00, pana in data de 17 septembrie 2018, ora 15:00, utilizand sistemul electronic - aplicatia MySMIS. Apelul este de tip non competitiv, avand la baza principiul „primul depus, primul evaluat”, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare.

Astfel, se vor finanta proiecte nefinalizate care presupun realizarea unuia sau mai multor elemente fizice sau componente sau articole sau activitati si care la data depunerii cererii de finantare nu are finalizat integral cel putin unul dintre acestea.

Obiectivul specific al acestei prioritati il reprezinta cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T, prin modernizarea drumurilor judetene.

Investitiile vizeaza modernizarea sau reabilitarea pentru imbunatatirea parametrilor relevanti, a retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea, directa sau indirecta, cu reteaua TEN-T, construirea/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, precum si investitii destinate sigurantei rutiere.

Solicitantii eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale judet, precum si parteneriate intre acestea sau cu una sau mai multe unitati administrativ teritoriale locale urbane /rurale.

Alocarea nationala totala a apelului de proiecte este de 162,44 Euro (FEDR si buget de stat).

Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 1 milion de euro, iar valoarea maxima eligibila este de 50 milioane de euro.

***

Ghidul specific este publicat pe site-ul programului www.inforegio.ro si pe site-ul ADR Vest la link-ul: https://adrvest.ro/6-1-drumuri-judetene-proiecte-nefinalizate-apel-national/.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia