AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

POR 2014-2020: Modificarea Instrucțiunii privind plata echipamentelor și/ sau a materialelor livrate și recepționate de către beneficiar pe șantier

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis Ordinul nr. […]

Mai mult
A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Finanţări de peste 17,6 milioane euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest. Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor!

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de […]

Mai mult
Strategia pentru dezvoltare a regiunii Vest pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

Odată la 7 ani, Regiunea Vest elaborează o strategie pentru […]

Mai mult
Arhiva

S-a lansat apelul destinat proiectelor nefinalizate ce vizează investiții în patrimoniul natural și cultural

07/05/2018

În data de 03.05.2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) a publicat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aferent Axei prioritare 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului culturalPrioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, pentru proiecte nefinalizate.

Apelul este destinat proiectelor nefinalizate, aplicațiile putând fi depuse începând cu data de 14 mai 2018, ora 12:00, până în data de 16 iulie 2018, ora 12:00, utilizând sistemul electronic - aplicația MySMIS. Apelul este de tip non competitiv, având la bază principiul „primul venit – primul servit”, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare.

Astfel, se vor finanţa proiecte nefinalizate care presupun realizarea unuia sau mai multor elemente fizice sau componente sau articole sau activităţi şi care la data depunerii cererii de finanţare nu are finalizat integral cel puţin unul dintre acestea.

În cadrul acestei priorităţi de investiţii se vor finanţa restaurarea, protecția, conservarea și valorificarea durabilă a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural național (indiferent de localizare, urban sau rural) și patrimoniu cultural local din mediul urban.

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest este de 14,405 milioane euro.

Solicitanţii eligibili sunt autoritățile publice centrale, unitățile administrativ-teritoriale, instituţiile publice,precum şi parteneriateledintre entităţile menţionate anterior.

Valoarea minimă totală a proiectului este de 1 milion euro, iar valoarea maximă totală este de 5 milioane euro, respectiv de 10 milioane euro, în cazul obiectivelor de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO.

Ghidul specific este publicat pe site-ul programului www.inforegio.ro și pe site-ul ADR Vest la link-ul: https://adrvest.ro/5-1-patrimoniu-cultural-proiecte-nefinalizate/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia