AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Proiect pentru un sistem de iluminat public modernizat, la Deta

Orașul Deta va avea un sistem de iluminat public modernizat, […]

Mai mult
Arhiva

S-a lansat apelul destinat proiectelor nefinalizate ce vizează investiții în patrimoniul natural și cultural

07/05/2018

În data de 03.05.2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice (MDRAP) a publicat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor aferent Axei prioritare 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului culturalPrioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural, pentru proiecte nefinalizate.

Apelul este destinat proiectelor nefinalizate, aplicațiile putând fi depuse începând cu data de 14 mai 2018, ora 12:00, până în data de 16 iulie 2018, ora 12:00, utilizând sistemul electronic - aplicația MySMIS. Apelul este de tip non competitiv, având la bază principiul „primul venit – primul servit”, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare.

Astfel, se vor finanţa proiecte nefinalizate care presupun realizarea unuia sau mai multor elemente fizice sau componente sau articole sau activităţi şi care la data depunerii cererii de finanţare nu are finalizat integral cel puţin unul dintre acestea.

În cadrul acestei priorităţi de investiţii se vor finanţa restaurarea, protecția, conservarea și valorificarea durabilă a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural național (indiferent de localizare, urban sau rural) și patrimoniu cultural local din mediul urban.

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest este de 14,405 milioane euro.

Solicitanţii eligibili sunt autoritățile publice centrale, unitățile administrativ-teritoriale, instituţiile publice,precum şi parteneriateledintre entităţile menţionate anterior.

Valoarea minimă totală a proiectului este de 1 milion euro, iar valoarea maximă totală este de 5 milioane euro, respectiv de 10 milioane euro, în cazul obiectivelor de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO.

Ghidul specific este publicat pe site-ul programului www.inforegio.ro și pe site-ul ADR Vest la link-ul: https://adrvest.ro/5-1-patrimoniu-cultural-proiecte-nefinalizate/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia