AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Anunț important pentru beneficiarii contractelor de finanțare încheiate în cadrul Regio-POR 2014 – 2020. S-a publicat metodologia de ajustare a prețurilor aferente materialelor de construcții

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în 21 septembrie Ordinul nr. 1336 pentru […]

Mai mult
Conferință internațională “Valorile europene în regiunile din România“

Care este viitorul regiunilor din România? Care sunt direcțiile UE […]

Mai mult
Atelier de lucru pentru firmele din Regiunea Vest

Proiectul Digital Regions aduce împreună opt regiuni europene cu interese […]

Mai mult
Prelungire termen pentru depunerea de proiecte

Vești bune pentru cei interesați de Axa Prioritară 9 - […]

Mai mult
Arhiva

S-a lansat apelul de proiecte nefinalizate cu Ministerul Sanatatii

10/07/2018

In data de 09.07.2018 a fost aprobata versiunea finala a Ghidului solicitantului pentru Axa prioritara 8Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitatiPROIECTE NEFINALIZATEObiectivul specific 8.1, Operatiunea A – Ambulatorii si Obiectivul Specific 8.2, Operatiunea B – Unitati de primiri urgente aferent urmatoarelor apeluri de proiecte:

  • POR/2018/8/8.1/1/8.1.A/7 regiuni – Nefinalizate, COD APEL 420/8 
  • POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate - COD APEL 422/8

Apelurile sunt destinate proiectelor nefinalizate, aplicatiile putand fi depuse incepand cu data de 09 Iulie 2018 (ora 16.00) si pana in data de 13 august 2018 (ora 23.00), utilizand sistemul electronic - aplicatia MySMIS. Apelul este de tip non competitiv, avand la baza principiul „primul depus, primul evaluat”, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare.

Astfel, se vor finanta proiecte nefinalizate care presupun realizarea unuia sau mai multor elemente fizice sau componente sau articole sau activitati si care la data depunerii cererii de finantare nu are finalizat integral cel putin unul dintre acestea.

Investitiile vizeaza reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructurii ambulatoriilor, inclusiv a celor provenite din reorganizarea/rationalizarea spitalelor mici, ineficiente si a infrastructurii unitatilor de primiri urgente si a compartimentelor de primiri urgente.

Solicitantii eligibili  in cadrul prezentelor apeluri de proiecte sunt:

  1. a) Ministerul Sanatatii
  2. b) Parteneriateintre Ministerul Sanatatii si:

unitatile administrativ-teritoriale,

autoritati/ institutii ale administratiei publice locale;

unitati sanitare publice cu personalitate juridica proprie;

- orice alte autoritati/ institutii publice care pot contribui la buna implementare a proiectului.

Alocarea nationala a apelului de proiecte POR/2018/8/8.1/1/8.1.A/7 regiuni – Nefinalizate (Ambulatorii) este de 119,70 mil. euro  (FEDR si buget de stat), iar a apelului POR/2018/8/8.1/1/8.2.B/7 regiuni – Nefinalizate (UPU) este de 45 mil. euro (FEDR+BS).

Valoarea minima eligibila a unui proiect este de 500.000 euro, iar valoarea maxima eligibila reprezinta alocarea nationala, fara a se depasi valoarea unui proiect  „major” asa cum este el definit atat in legislatia nationala cat si in cea comunitara.

***

Ghidul specific este publicat pe site-ul programului www.inforegio.ro si pe site-ul ADR Vest la link-ul: https://adrvest.ro/ambulatorii-si-unitati-de-primiri-urgente-proiecte-nefinalizate/.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia