AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

S-au pus bazele unei colaborări între Regiunea Vest și Israel. Primele rezultate concrete ar putea apărea în toamna acestui an

Cercetare și inovare, sănătate, agricultură și industria de apărare sunt […]

Mai mult
Moment istoric pentru România. Regiunea Vest devine prima din țara noastră cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană

Guvernul României a avizat astăzi Programul Operațional Regional al Regiunii […]

Mai mult
2,73 miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea localităților

Începând de luni, 16 mai, autoritățile publice locale vor putea […]

Mai mult
Sesiuni de instruire în Regiunea Vest pentru autorități publice locale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Restaurarea Filarmonicii de Stat...

Restaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finantata cu fonduri europene in valoare de aproximativ 16 milioane lei

02/11/2018

Astazi,  1 noiembrie 2018, la sediul Primariei Municipiului Arad, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Primaria Municipiului Arad au semnat contractual de finantare pentru proiectul:

  • Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad - Beneficiar: Primaria Arad

Semnatarii acestui contract au fost domnul Gheorghe FALCA, Primarul Municipiului Arad, si domnul Sorin MAXIM, Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

***

Proiectul va fi finantat in cadrul Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. In cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanteaza proiecte cu lucrari demarate, cu contracte de executie incheiate.

Proiectul semnat astazi  de catre Primaria Municipiului Arad ,,Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Aradva fi implementat pe parcursul a 6 luni. Proiectul are ca scop finantarea lucrarii deja executate de restaurare a fatadei principale, a celor doua sali de spectacole (Sala Mare si Sala Mica) si a vitraliilor. De asemenea, se finanteaza reabilitarea curtii interioare, reabilitarea subsolului, refacerea instalatiilor,  construirea unui ascensor si montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilitati, precum si digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de 15.796.833,45, iar valoarea totala a acestuia este de 17.178.539,97 lei.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 349 proiecte, in valoare totala de 362,40 milioane euro si 286,59 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia