AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Restaurarea Filarmonicii de Stat...

Restaurarea Filarmonicii de Stat Arad va fi finantata cu fonduri europene in valoare de aproximativ 16 milioane lei

02/11/2018

Astazi,  1 noiembrie 2018, la sediul Primariei Municipiului Arad, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Primaria Municipiului Arad au semnat contractual de finantare pentru proiectul:

  • Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad - Beneficiar: Primaria Arad

Semnatarii acestui contract au fost domnul Gheorghe FALCA, Primarul Municipiului Arad, si domnul Sorin MAXIM, Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 in Regiunea Vest.

***

Proiectul va fi finantat in cadrul Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate. In cadrul apelurilor de proiecte nefinalizate se finanteaza proiecte cu lucrari demarate, cu contracte de executie incheiate.

Proiectul semnat astazi  de catre Primaria Municipiului Arad ,,Reabilitare învelitoare, faţadă principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Aradva fi implementat pe parcursul a 6 luni. Proiectul are ca scop finantarea lucrarii deja executate de restaurare a fatadei principale, a celor doua sali de spectacole (Sala Mare si Sala Mica) si a vitraliilor. De asemenea, se finanteaza reabilitarea curtii interioare, reabilitarea subsolului, refacerea instalatiilor,  construirea unui ascensor si montarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilitati, precum si digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de 15.796.833,45, iar valoarea totala a acestuia este de 17.178.539,97 lei.

***

La nivelul Regiunii Vest, in cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate pana in prezent 349 proiecte, in valoare totala de 362,40 milioane euro si 286,59 milioane euro valoarea finantarii nerambursabile.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia