AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Acţiuni de sprijin pentru proiecte în perioada aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus – Instrucţiunea AMPOR nr. 174

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
BAROMETRU URBAN | Calitatea vieții în orașele din România

Primul Barometru Urban la nivel național din țara noastră a […]

Mai mult
Finanțările Regio-POR pentru susținerea IMM-urilor - seminar online de prezentare

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism […]

Mai mult
Muzeul Satului, construit cu finanțare europeană, la Petrila. Investiții de peste 50 de milioane de lei, prin Regio-POR, în orașul din Valea Jiului

Un nou proiect cu finanțare europeană contractat în cadrul Regio […]

Mai mult
Arhiva

Reprezentanti din Irlanda, Estonia si Polonia au vizitat modele de buna practica dedicate sectorului agroalimentar din Regiunea Vest

30/05/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a organizat in perioada 23-25 mai 2017 un eveniment dedicat prezentarii de bune practici in domeniul agroalimentar din Regiunea Vest. Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar.

In prima parte a evenimentului au fost prezentate principalele concluzii ale unui studiu amplu derulat impreună cu Academia IMP³rove din Germania privind sectorul agroalimentar din cele 7 regiuni partenere, Romania - Regiunea Vest, Irlanda - regiunea Border, Marea Britanie - Irlanda de Nord, Estonia - regiunea Tartu, Finlanda - regiunea South Ostrobothnia, Polonia - regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia - regiunea Creta), precum si scurte prezentari ale participantilor, dar si bune practici din Regiunea Vest.

Obiectivul a fost acela de a veni in sprijinul organizatiilor care activeaza în sectorul agroalimentar din regiune prin furnizarea unor informații actualizate privind dinamica sectorului și felul în care acesta funcționează în alte 6 regiuni europene.

De asemenea, companiile din Regiunea Vest, ce activează in sectorul agroalimentar, au avut posibilitatea de a pregati viitoare acorduri comerciale cu firme din strainatate, in cadrul unei sesiuni de intalniri bilaterale.

Ce-a de-a doua parte a evenimentul a fost dedicata unei serii de vizite in locatii ce sprijina dezvoltarea si inovarea in sectorul agroalimentar din Regiunea Vest – Universitatea de Stiinte Agricole Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, Prospero, Petras BIO, Petro Vaselo si DUO Bio.

***

ADR Vest este singura organizatie din Romania lider al unui proiect finantat in cadrul primului apel de proiecte al Programului Interreg Europe 2014-2020.

Principala activitate a proiectului consta in stabilirea unor ecosisteme eficiente pentru inovare si dezvoltarea unor planuri de actiune care au ca scop cresterea capacitatii de inovare a sectorului agroalimentar.

Proiectul „NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar" a fost conceput ca raspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizata ca urmare a studiilor facute pentru intocmirea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia