AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Reprezentanti din Irlanda, Estonia...

Reprezentanti din Irlanda, Estonia si Polonia au vizitat modele de buna practica dedicate sectorului agroalimentar din Regiunea Vest

30/05/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a organizat in perioada 23-25 mai 2017 un eveniment dedicat prezentarii de bune practici in domeniul agroalimentar din Regiunea Vest. Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar.

In prima parte a evenimentului au fost prezentate principalele concluzii ale unui studiu amplu derulat impreună cu Academia IMP³rove din Germania privind sectorul agroalimentar din cele 7 regiuni partenere, Romania - Regiunea Vest, Irlanda - regiunea Border, Marea Britanie - Irlanda de Nord, Estonia - regiunea Tartu, Finlanda - regiunea South Ostrobothnia, Polonia - regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia - regiunea Creta), precum si scurte prezentari ale participantilor, dar si bune practici din Regiunea Vest.

Obiectivul a fost acela de a veni in sprijinul organizatiilor care activeaza în sectorul agroalimentar din regiune prin furnizarea unor informații actualizate privind dinamica sectorului și felul în care acesta funcționează în alte 6 regiuni europene.

De asemenea, companiile din Regiunea Vest, ce activează in sectorul agroalimentar, au avut posibilitatea de a pregati viitoare acorduri comerciale cu firme din strainatate, in cadrul unei sesiuni de intalniri bilaterale.

Ce-a de-a doua parte a evenimentul a fost dedicata unei serii de vizite in locatii ce sprijina dezvoltarea si inovarea in sectorul agroalimentar din Regiunea Vest – Universitatea de Stiinte Agricole Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, Prospero, Petras BIO, Petro Vaselo si DUO Bio.

***

ADR Vest este singura organizatie din Romania lider al unui proiect finantat in cadrul primului apel de proiecte al Programului Interreg Europe 2014-2020.

Principala activitate a proiectului consta in stabilirea unor ecosisteme eficiente pentru inovare si dezvoltarea unor planuri de actiune care au ca scop cresterea capacitatii de inovare a sectorului agroalimentar.

Proiectul „NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar" a fost conceput ca raspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizata ca urmare a studiilor facute pentru intocmirea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia