AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Moment istoric pentru România. Regiunea Vest devine prima din țara noastră cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană

Guvernul României a avizat astăzi Programul Operațional Regional al Regiunii […]

Mai mult
2,73 miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea localităților

Începând de luni, 16 mai, autoritățile publice locale vor putea […]

Mai mult
Sesiuni de instruire în Regiunea Vest pentru autorități publice locale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor […]

Mai mult
Consultare Minighiduri POR Vest 2021-2027: investiții private
Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Reprezentanti din Irlanda, Estonia...

Reprezentanti din Irlanda, Estonia si Polonia au vizitat modele de buna practica dedicate sectorului agroalimentar din Regiunea Vest

30/05/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) a organizat in perioada 23-25 mai 2017 un eveniment dedicat prezentarii de bune practici in domeniul agroalimentar din Regiunea Vest. Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar.

In prima parte a evenimentului au fost prezentate principalele concluzii ale unui studiu amplu derulat impreună cu Academia IMP³rove din Germania privind sectorul agroalimentar din cele 7 regiuni partenere, Romania - Regiunea Vest, Irlanda - regiunea Border, Marea Britanie - Irlanda de Nord, Estonia - regiunea Tartu, Finlanda - regiunea South Ostrobothnia, Polonia - regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia - regiunea Creta), precum si scurte prezentari ale participantilor, dar si bune practici din Regiunea Vest.

Obiectivul a fost acela de a veni in sprijinul organizatiilor care activeaza în sectorul agroalimentar din regiune prin furnizarea unor informații actualizate privind dinamica sectorului și felul în care acesta funcționează în alte 6 regiuni europene.

De asemenea, companiile din Regiunea Vest, ce activează in sectorul agroalimentar, au avut posibilitatea de a pregati viitoare acorduri comerciale cu firme din strainatate, in cadrul unei sesiuni de intalniri bilaterale.

Ce-a de-a doua parte a evenimentul a fost dedicata unei serii de vizite in locatii ce sprijina dezvoltarea si inovarea in sectorul agroalimentar din Regiunea Vest – Universitatea de Stiinte Agricole Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, Prospero, Petras BIO, Petro Vaselo si DUO Bio.

***

ADR Vest este singura organizatie din Romania lider al unui proiect finantat in cadrul primului apel de proiecte al Programului Interreg Europe 2014-2020.

Principala activitate a proiectului consta in stabilirea unor ecosisteme eficiente pentru inovare si dezvoltarea unor planuri de actiune care au ca scop cresterea capacitatii de inovare a sectorului agroalimentar.

Proiectul „NICHE - Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar" a fost conceput ca raspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizata ca urmare a studiilor facute pentru intocmirea Strategiei de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia