AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Relansarea apelului de proiecte...

Relansarea apelului de proiecte dedicat imbunatatirii mediului urban si conservarii, protejarii si valorificarii durabile a patrimoniului cultural.

17/03/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va informeaza ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru POR, a relansat apelul de proiecte pentru Axa Prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiti 5.2 - Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.

Odata cu aceasta relansare, proiectele vor putea fi depuse in perioada 15 aprilie 2017, ora 12:00 – 15 octombrie 2017, ora 12:00 in vederea solicitarii de finantare neramburasabila. Cererile se vor depune utilizand exclusiv aplicatia My SMIS, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar in intervalul de timp menttionat mai sus.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestui apel va fi acordata pentru investitiile care vizeaza reconversia si/sau reutilizarea terenurilor neutilizate si abandonate si transformarea lor in zone de agrement si recreere pentru populatie (parcuri, gradini publice, scuaruri). Apelul de proiecte are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata in orase, principalul rezultat preconizat fiind acela de a creste suprafetele verzi, satisfacerea nevoii de agrement si recreere a populatiei urbane si reducerea nivelului de poluare, imbunatatirea aspectului estetic al oraselor.

De asemenea, solicitantii de finantare pot fi unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban (cu exceptia municipiilor resedinta de judet), precum si parteneriatele intre acestea si unitatile administrativ teritoriale judet, cu lider de parteneriat unitatea administrativ teritoriala din mediul urban.

***

Alocarea financiara pentru Regiunea Vest aferenta acestui apel de proiecte este de 10,59 milioane euro. Precizam ca finantarea proiectelor in cadrul acestui apel de proiecte se va face avand la baza principiul competitivitatii in ordinea punctajului obtinut doar dupa parcurgerea tuturor etapelor de selectie din primul apel POR 2016/5/5.2/1 si în limita sumelor ce raman disponibile.

Valoarea totala a unei cereri de finantare trebuie sa se incadreze intre minim 100.000 euro si maxim 5 milioane euro. Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestei prioritati de investitii, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, va fi de maxim 98 % din valoarea eligibila a unui proiect, iar contributia beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

***

Ghidul solicitantului pentru Prioritatea de Investitii 5.2 poate fi consultat pe site-ul ADR Vest https://adrvest.ro/regenerare-urbana-apel-2/,  precum si pe site-ul programului www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia