AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Peste 40 de milioane de euro pentru IMM-uri, prin Programul Regional Vest. A fost lansat ghidul final - Sprijin pentru IMM-uri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Relansarea apelului de proiecte...

Relansarea apelului de proiecte dedicat imbunatatirii mediului urban si conservarii, protejarii si valorificarii durabile a patrimoniului cultural.

17/03/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va informeaza ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru POR, a relansat apelul de proiecte pentru Axa Prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiti 5.2 - Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului.

Odata cu aceasta relansare, proiectele vor putea fi depuse in perioada 15 aprilie 2017, ora 12:00 – 15 octombrie 2017, ora 12:00 in vederea solicitarii de finantare neramburasabila. Cererile se vor depune utilizand exclusiv aplicatia My SMIS, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar in intervalul de timp menttionat mai sus.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestui apel va fi acordata pentru investitiile care vizeaza reconversia si/sau reutilizarea terenurilor neutilizate si abandonate si transformarea lor in zone de agrement si recreere pentru populatie (parcuri, gradini publice, scuaruri). Apelul de proiecte are ca scop imbunatatirea conditiilor de viata in orase, principalul rezultat preconizat fiind acela de a creste suprafetele verzi, satisfacerea nevoii de agrement si recreere a populatiei urbane si reducerea nivelului de poluare, imbunatatirea aspectului estetic al oraselor.

De asemenea, solicitantii de finantare pot fi unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban (cu exceptia municipiilor resedinta de judet), precum si parteneriatele intre acestea si unitatile administrativ teritoriale judet, cu lider de parteneriat unitatea administrativ teritoriala din mediul urban.

***

Alocarea financiara pentru Regiunea Vest aferenta acestui apel de proiecte este de 10,59 milioane euro. Precizam ca finantarea proiectelor in cadrul acestui apel de proiecte se va face avand la baza principiul competitivitatii in ordinea punctajului obtinut doar dupa parcurgerea tuturor etapelor de selectie din primul apel POR 2016/5/5.2/1 si în limita sumelor ce raman disponibile.

Valoarea totala a unei cereri de finantare trebuie sa se incadreze intre minim 100.000 euro si maxim 5 milioane euro. Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestei prioritati de investitii, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, va fi de maxim 98 % din valoarea eligibila a unui proiect, iar contributia beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

***

Ghidul solicitantului pentru Prioritatea de Investitii 5.2 poate fi consultat pe site-ul ADR Vest http://adrvest.ro/regenerare-urbana-apel-2/,  precum si pe site-ul programului www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia