AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

POR 2014-2020: Modificarea Instrucțiunii privind plata echipamentelor și/ sau a materialelor livrate și recepționate de către beneficiar pe șantier

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis Ordinul nr. […]

Mai mult
A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Finanţări de peste 17,6 milioane euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest. Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor!

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de […]

Mai mult
Strategia pentru dezvoltare a regiunii Vest pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

Odată la 7 ani, Regiunea Vest elaborează o strategie pentru […]

Mai mult
Arhiva

Regiunea Vest are 5 noi produse inovative prin intermediul Tehimpuls și a finanțărilor nerambursabile norvegiene

26/04/2016

Produse eco-inovative din Regiunea Vest precum vopsea lavabilă cu proprietăți termoizolante, un supliment alimentar din plante pentru prevenirea nosemozei (cunoscută și sub numele de „boala mizeriei”) la albine, monitor de mediu portabil (Uradmonitor), platformă pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor software de business și un proiector inteligent pentru telefonul mobil se comercializează pe piața din Regiunea Vest și din alte regiuni sau se află în plin proces de pregătire pentru a fi comercializate.

regiunea vest tehimpuls finantari nerambunsabile

Aceste produse au câștigat competițiile de inovare organizate pe parcursul anilor 2014 și 2015 de către Asociația Tehimpuls-Centru Regional de Inovare și Transfer Tehnologic și astfel, au beneficiat de granturi în valoare de câte 10.000 de euro, traininguri în domeniul proprietății intelectuale și a comercializării produselor, de consultanță, precum și de asistență tehnică pentru patentarea produselor.

Finanțarea acestor produse a fost acordată în cadrul proiectului Asociației Tehimpuls „Întreprinderi Eco-Inovative în Regiunea Vest”, proiect susținut – în proporție de aproximativ 90% - cu fonduri nerambursabile norvegiene acordate prin Mecanismul Financiar Norvegian–Norway Grants pentru domeniul de finanţare Inovare Verde în Industria din România, iar aproximativ 10% din finanțare a fost asigurată de Asociația Tehimpuls. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 179.000 euro.

Obiectivul principal al proiectului a constat în sprijinirea întreprinderilor din Regiunea Vest în vederea facilitării comercializării celor mai bune idei eco-inovative (produse, servicii şi tehnologii care urmăresc o utilizare mai eficientă a resurselor şi/sau un impact redus asupra mediului). Proiectul a fost inițiat în luna iunie a anului 2014 și se încheie la finalul acestei luni (aprilie 2016) prin organizarea unui eveniment dedicat beneficiarilor proiectului și mediului academic și celui universitar din Regiunea Vest.

***

Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic este un organism non-guvernamental, non-profit, creat în anul 2006 cu misiunea de a crește competitivitatea economiei Regiunii Vest prin facilitarea cooperării dintre firme și universități, cât și organizații de cercetare-dezvoltare și inovare.

Membrii fondatori ai Asociației Tehimpuls sunt Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Asociația pentru Cercetare Multidisciplinară din Zona de Vest și Asociația Inginerilor din România. Acestora li s-au alăturat, în anul 2010, SC Azur SA și Obrist Eastern Europe SRL, iar în anul 2013, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia