AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. PTJ: Peste 50 de...

PTJ: Peste 50 de proiecte depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara

23/04/2024

Participare semnificativă a sectorului privat din județul Hunedoara la primul apel lansat în cadrul Programului Tranziție Justă. Nu mai puțin de 51 de proiecte au fost depuse până în prezent în cadrul apelului „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”.

Cel mai ambițios dintre acestea este un proiect în valoare de peste 70 de milioane de lei, care demonstrează potențialul economic al regiunii.

Solicitările venite prin cele 50 de proiecte acoperă 32,31% din valoarea alocată județului Hunedoara; respectiv 27,83% din valoarea alocată Văii Jiului.

Trei dintre aceste proiecte au fost deja admise în etapa de evaluare tehnico-financiară, iar alte zece sunt aproape de închiderea evaluării.

IMM-urile din județul Hunedoara mai pot depune proiecte pe acest apel până în 20 mai 2024, așa cum am anunțat aici.

Vă reamintim, județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri, din care aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe în Valea Jiului. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 de euro și maximum 8.000.000 de euro - valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare.

Situația proiectelor depuse în cadrul Programului Tranziție Justă  - Investiții productive IMM poate fi consultată aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia