AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Acţiuni de sprijin pentru proiecte în perioada aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus – Instrucţiunea AMPOR nr. 174

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
BAROMETRU URBAN | Calitatea vieții în orașele din România

Primul Barometru Urban la nivel național din țara noastră a […]

Mai mult
Finanțările Regio-POR pentru susținerea IMM-urilor - seminar online de prezentare

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism […]

Mai mult
Muzeul Satului, construit cu finanțare europeană, la Petrila. Investiții de peste 50 de milioane de lei, prin Regio-POR, în orașul din Valea Jiului

Un nou proiect cu finanțare europeană contractat în cadrul Regio […]

Mai mult
Arhiva

Proof of Concept - o nouă schemă de finanțare a IMM-urilor în cadrul POR. Sunt consultați potențialii beneficiari

04/12/2019

O nouă schemă de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii, de tip ”Proof of Concept”, care să sprijine inovarea în toate regiunile României, se află în pregătire pentru a fi lansată în cadrul Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale, la începutul anului 2020.

Astfel, schema de finanțare ”Proof of Concept” urmărește să sprijine cercetarea, dezvoltarea și inovarea la nivelul firmelor, prin oferirea de granturi (200.000 euro) pentru validarea viabilității invențiilor și pentru susținerea inovării în afaceri. Va fi lansată în cadrul Axei Prioritare 1 - Promovarea transferului tehnologic, Obiectivul Specific 1.2 - Creşterea inovării în companii prin sprijinirea abordărilor multisectoriale rezultate în urma implementării Inițiativei „Regiuni mai puţin dezvoltate”.

Obiectivul este stimularea noilor afaceri și transformarea noilor activități în afaceri mature.

Această schemă de finanțare va fi implementată în cadrul angajamentului cu Direcția Generală Politică Regională și Urbană - DG Regio a Comisiei Europene, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional, Agențiile pentru Dezvoltare Regională și Grupul Băncii Mondiale.

În procesul de dezvoltare a acestei scheme de finanţare de tip ”Proof of Concept” pentru IMM-uri, a fost inițiată o consultare a potențialilor beneficiari ai schemei - antreprenori, manageri și angajați din start-up-uri și IMM-uri românești care inovează în cadrul organizației. Compania trebuie să aibă o vechime de cel puțin 1 an și să fi inovat sau să aibă intenția de a inova.

Consultarea se face prin completarea unui chestionar, accesând următorul link: https://forms.gle/49wuJWPBL1oLr9iB9.

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la elaborarea și lansarea acestei scheme de finanțare!

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia