AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Locuitorii din Regiunea Vest și-au prezentat ideile despre cum pot deveni orașele mai prietenoase cu oamenii și cu mediul

Provocarea „Cum putem aduce natura în orașe prin POR Vest […]

Mai mult
Webinar despre noul Cadru de Mobilitate Urbană

Transport public, mersul pe jos sau cu bicicleta. Sunt doar […]

Mai mult
Anunț important pentru beneficiarii contractelor de finanțare încheiate în cadrul Regio-POR 2014 – 2020: Contractele de achiziție publică, respectiv cele sectoriale de lucrări pot fi ajustate prin actualizarea prețurilor aferente materialelor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat în 30 decembrie Ordinul nr.2050 pentru […]

Mai mult
Aproape 25 de milioane de lei pentru Moldova Nouă, prin Regio-POR 2014-2020

Centru Multicultural nou și investiții în infrastructura rutieră și în […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Proiectul Fit for Europe,...

Proiectul Fit for Europe, la final

31/10/2006

Proiectul Fit for Europe, la final

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a derulat, in perioada 2004-2006, proiectul “Fit for Europe”, co-finanţat de Comisia Europeană şi coordonat de EURADA (Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Dezvoltare). Acest proiect s-a bazat pe un parteneriat vast din care au făcut parte ţări precum: Belgia, Austria, Cehia, Spania, Germania, Franţa, Finlanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Cipru, Estonia, Suedia, Ungaria. Scopul proiectului a fost să consolideze cooperarea dintre concentrările sectoriale de IMM-uri din regiunile Uniunii Europene şi ale ţărilor candidate, in scopul promovării comerţului pe termen lung intre companii.

In cadrul acestui proiect au fost promovate in randul IMM-urilor 9 evenimente de tip “Intalneşte Cumpărătorul” cunoscute ca şi evenimente IBEX (Expoziţii Internaţionale ale Cumpărătorilor), organizate pe diferite sectoare de activitate reprezentative la nivelul Regiunii Vest. Astfel, pentru firmele din Regiunea Vest, evenimentele de tip IBEX, au avut loc in următoarele locaţii: Madrid şi Sevilla — Spania, Turin şi Canelli — Italia, Jyväskylä — Finlanda, Karlskrona — Suedia şi Viena — Austria. De asemenea, a fost organizată o video-conferinţă impreună cu ADR Nord-Vest şi organizaţia belgiană parteneră in proiect GOM Limburg, la care au participat 9 firme din Regiunea Vest.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:
-    Internaţionalizarea firmelor din regiunile candidate;
-    Organizarea a 14 expoziţii pe tema industriei sau participarea colectivă la targuri regionale specializate;
-    Implicarea a 13 regiuni din UE şi a 16 regiuni din ţările candidate in acest proiect;
-    Cooperări pe termen lung şi sustenabile intre partenerii de afaceri;
-    Imbunătăţirea sustenabiliţatii afacerilor din ţările candidate in cadrul pieţei unice.

Priorităţile globale ale proiectului au atins obiectivele iniţiale, respectiv incheierea de contracte in valoare de 4 milioane euro. Proiectul “Fit for Europe” a reprezentat in primul rand o oportunitate pentru firmele din Regiunea Vest să se pregătească pentru a deveni cat mai competitive şi pentru a răspunde cat mai bine provocărilor la care vor trebui să facă faţă pe piaţa Uniunii Europene.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia