AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Proiectul Fit for Europe

Proiectul Fit for Europe

20/03/2007

ADR Vest a derulat, in perioada 2004-2006, proiectul “Fit for Europe”, co-finantat de Comisia Europeana si coordonat de EURADA (Asociatia Europeana a Agentiilor de Dezvoltare). Acest proiect s-a bazat pe un parteneriat vast din care au facut parte tari precum: Belgia, Austria, Cehia, Spania, Germania, Franta, Finlanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Cipru, Estonia, Suedia, Ungaria. Proiectul a avut o durata de 24 de luni, incheindu-se in luna noiembrie a anului 2006, si a vizat cooperarea economica transnationala dintre firme si a fost implementat pentru prima data in Regiunea Vest.

Scopul proiectului a fost acela de a intari cooperarea economica intre firme din 15 tari membre ale UE si IMM-uri din tarile candidate pentru promovarea vanzarilor si a altor acorduri comerciale de cooperare intre firme.

Ca urmare a cuantificarii rezultatelor proiectului “Fit for Europe”, dl Christian Saublens, Director EURADA, a transmis catre toti partenerii implicati in proiect o editie speciala a unui newsletter dedicata acestui proiect, ale carei concluzii sunt:
- In cadrul proiectului au fost organizate 13 evenimente de tip “Intalneste Cumparatorul” cunoscute ca si evenimente IBEX (Expozitii Internationale ale Cumparatorilor), iar ca sectoare de activitate au fost acoperite urmatoarele: produse chimice, infomobilitate-telematica, lemn - mobila, procesarea lemnului si a metalelor, piatra naturala, industria alimentara, ingineria mediului, materiale sintetice, echipamente de procesare a alimentelor - in special vin, sectorul amabalajelor, pescuit, ceramica si automotive, inginerie.
- Intalnirile s-au concretizat in contracte in valoare de 4.485.500 Euro si un acord de distributie. Costul total al proiectului a fost de aproximativ 825.000 Euro, iar costul organizarii unui eveniment a fost in jur de 63.000 Euro, iar pentru partenerii din Uniunea Europeana care au organizat astfel de evenimente costul s-a ridicat la aproximativ 30.000 Euro/partener.
- ADR Vest a promovat in randul IMM-urilor 9 evenimente de tip IBEX organizate pe diferite sectoare de activitate reprezentative la nivelul Regiunii. La aceste evenimente au participat 15 firme din Regiunea Vest reprezentand urmatoarele sectoare de activitate:  lemn-mobila, constructii metalice, produse chimice, productia de mase plastice de uz general, materiale de publicitate, matrite pentru injectie de mase plastice.

Proiectul “Fit for Europe” a demonstrat ca asemenea evenimente pot fi organizate in orice regiune si pentru orice sectoare de activitate. Mai mult de 650 de companii au participat efectiv in cele 13 evenimente IBEX organizate in cadrul proiectului, ceea ce inseamna ca obiectivele au fost atinse.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia