AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Proiectele eligibile pentru finanțarea...

Proiectele eligibile pentru finanțarea microîntreprinderilor vor fi contractate în funcție de punctaj, nu în ordinea depunerii lor

11/10/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest vine cu clarificări în urma îngrijorărilor manifestate în spațiul public și a solicitărilor primite de la potențialii beneficiari de finanțare, cu privire la depunerea proiectelor pe platforma electronică MySMIS2021, cu ajutorul roboților și altor mijloace automate care ar putea facilita accesarea mai rapidă a sistemului.

Toate proiectele eligibile din cadrul celor două apeluri destinate microîntreprinderilor, lansate până în prezent în Programul Regional Vest, vor fi contractate în ordinea punctajului obținut în etapa de evaluare tehnică și financiară, nu în ordinea depunerii.

Măsura a fost luată pentru a preîntâmpina și descuraja orice fel de situații în care depunerea cererii de finanțare prin sistemul informatic MySMIS2021 s-ar putea face cu ajutorul mijloacelor automate sau a altor mijloace lipsite de etică.

ADR Vest transmite astfel un semnal pentru încredere și corectitudine și asigură toți potențialii beneficiari că finanțarea proiectelor se va face în funcție de calitate, iar întâietate vor avea cele mai bune proiecte din Regiunea Vest.

În ultima perioadă, am primit numeroase mesaje, de la potențiali beneficiari, care ne semnalau posibilitatea existenței unor breșe în sistemul MySMIS2021, care ar permite ca depunerea proiectelor să se facă cu ajutorul unor mijloace tehnice situate dincolo de regulile existente în ghidul aplicantului. ADR Vest a respectat în permanență opiniile și sugestiile primite de la cei interesați de accesarea fondurilor, suntem deschiși și sinceri în toate acțiunile noastre și ne angajăm ferm să prevenim și să combatem orice tentativă de încălcare a regulilor jocului, conform celor două valori fundamentale care ne definesc: transparență totală și toleranță zero față de fraudă”, a declarat Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Vă reamintim, ghidurile de finanțare pentru apelurile de proiecte PRV/1.3.A/1 - Sprijin pentru microîntreprinderi care desfășoară activități în domeniul producției și PRV/1.3.A/2 - Sprijin pentru microîntreprinderi care desfășoară activități în domeniul serviciilor au fost aprobate și publicate în 31 august 2023, iar perioada de depunere a proiectelor  va începe în 01.11.2023, ora 08:00:00 și se va încheia în 01.12.2023, ora 08:00:00. Ghidurile de finanțare pot fi consultate aici.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest va organiza, miercuri, 11 octombrie 2023, cu începere de la ora 11:00,  webinarul de lansare a celor două apeluri de proiecte. Vor fi prezentate informații referitoare la depunerea proiectelor, criteriile de evaluare, selecție și contractare, particularitățile celor două apeluri de proiecte, precum și etapele procesului de evaluare, selecție și contractare. Participarea la webinar este gratuită, iar înscrierile se pot face aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia