AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Proiecte din Regiunea Vest...

Proiecte din Regiunea Vest au posibilitatea de a castiga „Premiul European al Peisajului˝

22/03/2016

Consiliul Europei organizeaza competitia dedicata peisagisticii in Uniunea Europeana. In cadrul acestei competitii, autoritatile publice locale si organizatiile non-guvernamentale care au pus in practica politici sau masuri de protectie, management si/sau amenajare a peisajului au posibilitatea de a candida pentru castigarea Premiului European al Peisajului.

Fiecara tara poate depune o singura candidatura la Secretariatul General al Consiliului Europei. In acest context, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) este cel care va alege proiectul care va reprezenta Romania in cadrul acestei competitii. Alegerea reprezentantului va fi facuta in baza criteriilor stabilite de Comitetul de Ministri din cadrul Consiliului Europei, prin Rezolutia din 20 februarie 2008 –

https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?p=&Ref=CM/Res(2008)3&Language=lanEnglish&Ver=original&Site=CM&BackColorInternet=C3C3C3&BackColorIntranet=EDB021&BackColorLogged=F5D383&direct=true.

Pentru inscrierea in competitie, candidatii trebuie sa trimita un dosar de candidatura completat in limba engleza sau franceza, atat in format fizic (aproximativ 20 de pagini) cat si pe suport electronic (fisier PDF incarcat pe CD-Rom), la registratura MDRAP din Bucuresti (strada Apolodor nr. 17, Latura Nord, sector 5) pana cel tarziu 1 iulie 2016.

stire_premiu_peisaj

Dosarul de candidatura trebuie sa contina o prezentare a candidatului (care sa nu depaseasca trei pagini) si o prezentare a proiectului. Proiectul prezentat trebuie sa fie un proiect finalizat, dedicat managementului si/sau planificarii peisajului, care a produs efecte de durata si care poate servi drept exemplu de buna practica. De asemenea, dosarul poate include si o prezentare video care sa nu dureze mai mult de cinci minute.

Informatii suplimentare despre competitie se pot obtine de pe pagina web a Consiliului Europei (http://www.coe.int/en/web/landscape/-/the-landscape-award-of-the-council-of-europe) sau de la reprezentantii MDRAP, Directia Generala Dezvoltare Regionala si Infrastructura, Serviciul pentru Amenajarea Teritoriului si Urbanism – persoane de contact: doamna Antonia DUDAU (email: antonia.dudau@mdrap.ro) si doamna Alexandra CHIRILOAE (email: alexandra.chiriloae@mdrap.ro).

***

Premiul European al Peisajului este o distinctie onorifica acordata autoritatilor locale sau regionale sau unor contributii remarcabile ale unor organizatii non-guvernamentale pentru protejarea sustenabila, managementul si/sau planificarea peisajelor.

Prin acordarea acestui premiu, Consiliul Europei si-a propus sa contribuie la constientizarea importantei peisajului pentru dezvoltarea umana, consolidarea identitatii europene si binele individual si al societatii ca intreg.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia