Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]
Investițiile în educație continuă, în Regiunea Vest, cu modernizarea instituțiilor […]
Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]
Vești bune pentru părinții ai căror copii au nevoie de […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat în consultare publică, astăzi, 16.07.2024, Ghidul solicitantului de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor.
15,38 milioane de euro sunt disponibili pentru digitalizare în cadrul acestui apel competitiv, prin care se finanțează: achiziționarea de echipamente care țin de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC), instalarea, configurarea și punerea lor în funcțiune; programe/ aplicații software standard; migrarea datelor și aplicațiilor; achiziționarea de servicii specializate de consultanță în domeniul digitalizării în scopul creșterii nivelului de intensitate digitală, care trebuie asigurată prin proiect; servicii de consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare potrivite (studiu de fezabilitate digitală); servicii de auditare tehnică IT și de instruire a personalului în contextul digitalizării.
Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi obținută este de minimum 15.000 de euro și maximum 75.000 de euro.
Contribuția proprie a solicitantului diferă în funcție de județ: 10% în județele Caraș-Severin și Hunedoara, 17% în județul Arad și 24% în județul Timiș.
Pentru a fi eligibil, solicitantul trebuie să fi desfășurat activitate o perioadă de cel puțin 2 ani fiscali integrali anterior depunerii proiectului, să fi înregistrat profit din exploatare în anul fiscal anterior, să desfășoare activități în domeniile eligibile precizate în ghid și să nu aibă autorizate coduri CAEN din domeniul TIC.
De asemenea, un alt criteriu de eligibilitate este ca solicitantul să nu fi beneficiat de finanțare publică în cadrul unui alt program dedicat digitalizării, în ultimii 5 ani. Sunt condițiile propuse prin Ghidul de finanțare lansat în consultare publică, care poate fi studiat aici.
Prin implementarea proiectului trebuie să se ajungă la o creștere a nivelului de intensitate digitală – solicitantul să fi adoptat cel puțin 7 din cele 12 tehnologii care se regăsesc mai jos, în funcție de care se stabilește indicele de intensitate digitală (DESI 2029).
Cei care doresc să formuleze observații sau propuneri pe marginea ghidului supus consultării publice pot face acest lucru până în data de 07.08.2024, pe adresa de email consultare@adrvest.ro. Ghidul de finanțare este disponibil spre consultare aici.
Perioada estimată de depunere a proiectelor în cadrul apelului pentru Digitalizarea IMM-urilor este noiembrie – decembrie 2024.