AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Programul Sănătate – sesiuni de prezentare pentru potențialii beneficiari din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Programul Operațional Regional (POR)...

Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

15/07/2021

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR Vest 2021-2027, aflat la a treia versiune de lucru, au fost primite în urma întâlnirilor de lucru online care au avut loc în ultima lună și jumătate.

Astfel în cadrul mai multor întâlniri de lucru între reprezentanții ADR Vest și cei ai Comisiei Europene, au fost dezbătute toate prioritățile POR Vest 2021-2027, dar și aspectele transversale ale programului, în concordanță cu cerințele din Regulamentele Europene.

Reprezentanții Comisiei Europene au apreciat în mod deosebit calitatea și maturitatea Programului Operațional Regional Vest 2021-2027.

Vă reamintim că POR Vest 2021-2027 este primul program operațional descentralizat, elaborat și implementat direct la nivelul Regiunii Vest de către ADR Vest în calitate de Autoritate de Management, acesta fiind principalul instrument de finanțare din fonduri europene disponibil la nivel regional și adaptat nevoilor locale. Resursele financiare alocate Regiunii Vest vor depăși 1,1 miliarde de euro.

 POR Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum inovarea, specializarea inteligentă, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea, eficiența energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investițiile verzi,  infrastructură educațională, turism și patrimoniu cultural și se adresează atât autorităților publice, cât și mediului privat, în vederea creșterii calității vieții în regiune.

Actuala versiune a POR Vest 2021-2027, împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi: telefon/ fax – 0256-491.923, e-mail - office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia