AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Investiție de 16,5 milioane de euro, pentru o nouă promenadă, piste de biciclete și șase pasarele peste râul Bârzava, la Reșița, prin Programul Regional Vest

O investiție menită a reface coloana vertebrală a orașului industrial […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Programul Operațional Regional (POR)...

Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

15/07/2021

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR Vest 2021-2027, aflat la a treia versiune de lucru, au fost primite în urma întâlnirilor de lucru online care au avut loc în ultima lună și jumătate.

Astfel în cadrul mai multor întâlniri de lucru între reprezentanții ADR Vest și cei ai Comisiei Europene, au fost dezbătute toate prioritățile POR Vest 2021-2027, dar și aspectele transversale ale programului, în concordanță cu cerințele din Regulamentele Europene.

Reprezentanții Comisiei Europene au apreciat în mod deosebit calitatea și maturitatea Programului Operațional Regional Vest 2021-2027.

Vă reamintim că POR Vest 2021-2027 este primul program operațional descentralizat, elaborat și implementat direct la nivelul Regiunii Vest de către ADR Vest în calitate de Autoritate de Management, acesta fiind principalul instrument de finanțare din fonduri europene disponibil la nivel regional și adaptat nevoilor locale. Resursele financiare alocate Regiunii Vest vor depăși 1,1 miliarde de euro.

 POR Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum inovarea, specializarea inteligentă, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea, eficiența energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investițiile verzi,  infrastructură educațională, turism și patrimoniu cultural și se adresează atât autorităților publice, cât și mediului privat, în vederea creșterii calității vieții în regiune.

Actuala versiune a POR Vest 2021-2027, împreună cu documentele suport transmise spre analiză Comisiei Europene, precum și documentele strategice regionale avute în vedere în elaborarea programului (Planul pentru Dezvoltare Regională 2021-2027 al Regiunii Vest și Strategia pentru Specializare Inteligentă (RIS3 Vest) 2021-2027), pot fi consultate pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/por-2021-2027/.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să ne contactaţi: telefon/ fax – 0256-491.923, e-mail - office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia