AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Programul Național pentru digitalizarea...

Programul Național pentru digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică la MFE

30/07/2020

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

Obiectivul Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii este creșterea competitivității IMM-urilor din România prin:

  1. dezvoltarea unor produse/ servicii/ aplicații inovative din domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor (TIC), care să vină în sprijinul IMM-urilor și autorităților publice, urmărindu-se finanțarea unor produse/ servicii/ aplicații TIC inovative care să asigure trecerea de la producția prin externalizare (outsourcing) la dezvoltarea bazată pe inovare, precum și colaborarea între membrii din cadrul unui cluster din industria TIC sau între aceștia și membrii altor clustere, pentru asigurarea unui acces rapid și facil la implementarea produselor IT inovative obținute;
  2. acordarea de sprijin financiar nerambursabil pentru digitalizarea microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii din alte sectoare de activitate decât TIC, în cele 8 regiuni de dezvoltate ale României, în vederea creșterii competitivității IMM și dinamizării sectorului TIC. Acest obiectiv se va implementa prin încheierea de contracte de finanțare între Agențiile pentru Dezvoltare Regională (ADR) și beneficiarii de ajutor de minimis.

Valoarea Programului Național de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii este de 726 milioane lei, echivalentul a 150 milioane euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 85%, iar contribuția națională 15%. Valoarea poate fi suplimentată prin utilizarea mecanismului supracontractării.

Programul beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, prin Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2b - Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC; Obiectiv Specific OS 2.2 - Creșterea contribuției sectorului TIC pentru competitivitatea economică; Acțiunea 2.2.1 - Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere și Acțiunea 2.2.2 - Sprijinirea utilizării TIC pentru dezvoltarea afacerilor, în special a cadrului de derulare a comerțului electronic.

Proiectul aflat în consultare publică poate fi descărcat de pe site-ul MFE, accesând  http://mfe.gov.ro/hg-digitalizare-imm/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia