AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Primul ghid de finanțare...

Primul ghid de finanțare al PR Vest 2021-2027 în consultare publică – Drumuri județene

22/12/2022

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, lansează în consultare publică varianta draft a Ghidului solicitantului de finanțare dedicat drumurilor județene.

Pot depune proiecte Consiliile Județene din cadrul Regiunii Vest, singure sau în parteneriat.

Activitățile propuse spre finanțare urmăresc creșterea conectivității și accesibilității la nivelul Regiunii Vest, reducerea numărului de accidente rutiere, a timpilor de călătorie, dar și accesul facil al populației la locuri de muncă, servicii de sănătate, educație, cultură.

Chiar dacă aproximativ 500 km de drumuri județene au fost sau vor fi modernizate prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013 și POR 2014-2020, totuși 49% dintre drumurile județene din Regiunea Vest necesită modernizare.

Prin intermediul acestui apel de proiecte se vor finanța proiecte strategice care au fost prioritizate de către Consiliul de Dezvoltare Regională în baza următoarelor criterii:

  • acces pentru populație și mediul de afaceri la rețeaua TEN-T;
  • relevanța față de documentele strategice regionale și județene;
  • impactul asupra dezvoltării economice la nivel regional și județean;
  • maturitatea proiectelor;
  • dezvoltarea echilibrată la nivel regional.

  Apelul de proiecte dispune de o alocare financiară de 107,75 milioane euro.

Versiunea draft a Ghidului publicat spre consultare publică prezintă condițiile de accesare a fondurilor, criteriile de evaluare și selecție și lista cheltuielilor eligibile și neeligibile, și se regăsește aici.

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 22.12.2022, (ora 12:00) și până în data de 22.01.2023 (ora 12:00).

Ne dorim ca apelurile de proiecte aferente PR Vest 2021-2027 să răspundă cât mai eficient nevoilor locuitorilor din Regiunea Vest.

De aceea, vă invităm să parcurgeți cu atenție această versiune draft a Ghidului și să ne transmiteți observații și propuneri justificate la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

***

Programul Regional Vest 2021-2027 este principalul instrument de finanțare din fonduri europene care sprijină competitivitatea, creșterea economică, îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea durabilă a Regiunii Vest.

Mai multe informații despre program, inclusiv Calendarul apelurilor de proiecte care urmează să fie lansate în perioada următoare, se regăsesc pe site-ul ADR Vest, aici.

 

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia