AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Peste 40 de milioane de euro pentru IMM-uri, prin Programul Regional Vest. A fost lansat ghidul final - Sprijin pentru IMM-uri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Primele prioritati de investitii...

Primele prioritati de investitii din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 vor fi lansate vineri in Regiunea Vest

15/03/2016

Azi au fost lansate la nivel national, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR 2014 – 2020, apelurile de proiecte pentru Prioritatea de Investitii 3.1, Operatiunea A dedicata cresterii eficientei energetice in cladirile rezidentiale și pentru Prioritatea de investitii 6.1 dedicata modernizarii si reabilitarii drumurilor judetene.

Aceste Prioritati de Investitii vor fi lansate in Regiunea Vest vineri 18 martie 2016, in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc la sediul ADR Vest din Timisoara, in sala de consiliu, incepand cu ora 10:00.

Conferinta de presa, la care sunt asteptati sa participe atat reprezentanti ai mass-media cat si solicitanti eligibili in cadrul celor doua Prioritati de Investitii, va fi urmata de un seminar de informare dedicat acestora din urma.

Poza p2

Astfel de seminarii vor fi organizate si in Deva, Resita si Arad dupa cum urmeaza:

  • Deva: in data de 21 martie 2016, ora 12:00, in Sala Mare a Consiliului Judetean Hunedoara (strada 1 Decembrie 1918, Nr. 28)
  • Resita: in data de 22 martie 2016, ora 11:00, in Sala de sedinte a Consiliului Judetean Caras-Severin (Piata 1 Decembrie 1918, Nr. 1)
  • Arad: in data de 23 martie 2016, ora 11:00, in Sala Mare a Consiliului Judetean Arad (strada Corneliu Coposu, Nr. 22).

Incepand cu data de 16 mai 2016 vor putea fi depuse proiecte in cadrul acestor prioritati de investitii.

Prin Prioritatea de investitii 3.1-Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuințelor, Operațiunea A-Cladiri rezidentiale se va acorda finantare nerambursabila pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor rezidentiale, cu un regim minim de inaltime de P+2 si construite in perioada 1950-1990, prin lucrari de reabilitare termica a anvelopei, lucrari de reabilitare termica a sistemului de incalzire, prin instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile si alte activitati conexe. Alocarea financiara pentru Regiunea Vest, aferentă acestui apel de proiecte, este de 42,88 milioane euro.

Ghidul solicitantului pentru aceasta prioritate de investitii se gaseste pe pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, la sectiunea Fonduri Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare (http://adrvest.ro/prioritatea-de-investitii-3-1-eficienta-energetica/).

Prioritatea de investitii 6.1Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale asigura finantarea nerambursabila pentru actiuni de modernizare si reabilitare a retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea, directa sau indirecta cu reteaua TEN-T, constructia/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, construirea unor noi segmente de drum judetean pentru conectarea la autostrazi sau drumuri expres, precum si investitii destinate sigurantei rutiere. Alocarea financiara pentru Regiunea Vest, aferentă acestui apel de proiecte, este de 93,54 milioane euro.

Ghidul solicitantului pentru aceasta prioritate de investitii se gaseste pe pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, la sectiunea Fonduri Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare (http://adrvest.ro/axa-6/)

Informatii despre Programul Operational Regional 2014 – 2020, precum si despre cele doua prioritati de investitii, se gasesc pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, la sectiunea Fonduri Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare, precum si pe pagina web a programului, www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia