AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Peste 50 de proiecte depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara

Participare semnificativă a sectorului privat din județul Hunedoara la primul […]

Mai mult
Ghid publicat: Lansare Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Primele Ghiduri specifice pentru...

Primele Ghiduri specifice pentru POR 2014 – 2020 în consultare publică

26/08/2015

La data de 31 iulie 2015 Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014 - 2020 a publicat spre consultare publică ghidurile specifice aferente axelor prioritare 2 și 6.

***

Pentru axa prioritară 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii a fost postat spre consultare publică Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor aferent priorității de investiții 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. 

Microîntreprinderile pot obține finanțare prin POR 2014 - 2020 pentru: construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție / prestare servicii și pentru activități de dotare cu active corporale și necorporale. Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 euro.

Mai multe detalii aici.

*** 

Pentru axa prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională a fost postat spre consultare publică Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor aferent priorității de investiții 6.1. Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. 

Pentru această prioritate de investiţii doar consiliile judeţene sunt eligibile în calitate de beneficiari. Acestea pot depune proiecte care vizează modernizarea/ reabilitarea (pentru îmbunătățirea parametrilor relevanți) rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea, directă sau indiectă, cu rețeaua TEN-T, construcția/ modernizarea șoselelor de centură cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, precum și investiții destinate siguranței rutiere.

Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 1.000.000 și 50.000.000 euro, cu exceptia proiectelor care se realizează în parteneriat între mai multe unități administrative (județe), caz în care valoarea maximă eligibilă este de 69.500.000 euro.

Mai multe detalii aici.

Cele două ghiduri sunt supuse consultării publice până la data de 31.08.2015. Observații, sugestii, recomandări pot fi trimise la:
info@mdrap.ro

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia