AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Mobilitate urbană sustenabilă

ADR Vest a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului de […]

Mai mult
Actualizări la ghidurile de finanțare lansate în cadrul Programului Sănătate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Înscrie-te la webinar și află cum obții finanțare nerambursabilă pentru businessul tău, prin PR Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza, miercuri, 17 aprilie 2024, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. POR 2014-2020: S-a prelungit...

POR 2014-2020: S-a prelungit perioada de depunere a proiectelor pentru apelul dedicat IMM sau IMM în parteneriat cu ITT, pentru investiții de transfer tehnologic - 15.05.2021

15/03/2021

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, vă informează că Autoritatea de Management pentru POR a publicat, astăzi, 15 martie 2021, Ordinul nr. 360/15.03.2021 al  Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice șiAdministrației privind prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru apelul – POR/2020/1/1.1.C./2, Axa prioritară 1 - Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de investiții 1.1., Operațiunea 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic până la data de 15.05.2021, ora 12:00.

 Ordinul nr. 360/15.03.2021 poate fi consultat aici.

Vă reamintim că solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt parteneriatele dintre întreprinderile mici şi mijlocii și entităţile de inovare şi transfer tehnologic (ITT) încheiate în conformitate cu prevederile legale sau IMM-urile care în perioada de implementare încheie contracte de colaborare cu ITT.

Este obligatoriu ca, în cadrul implementării proiectului, IMM-ul să colaboreze cu un ITT, acreditat sau autorizat provizoriu în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în vederea identificării și implementării transferurilor tehnologice propuse a fi realizate în cadrul proiectului sau soluțiilor inovative identificate în vederea realizării unor produse/ servicii/ procese noi sau semnificativ imbunătățite și introducerii acestora în piața/ domeniul de profil.

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de minimum 25.000 euro și maximum 200.000 euro. Contribuţia proprie a solicitantului - IMM/ parteneriatului dintre IMM şi ITT la valoarea eligibilă a proiectului este de minimum 10%.

Regiunea Vest dispune de o alocare de 7.979.852 euro (FEDR+BS) în cadrul acestui apel de proiecte.

Asistența acordată pentru această prioritate de investiții încurajează punerea în aplicare a rezultatelor cercetării din domeniile de specializare inteligenta identificate în Anexa 2a la Ghid în cadrul IMM-urilor prin transfer tehnologic, prin implementarea unor soluții inovative în vederea realizării de produse/servicii/procese noi sau semnificativ îmbunătățite pentru piața/ domeniul de profil.

Proiectul trebuie să reprezinte un transfer tehnologic în sensul ghidului specific și să vizeze includerea în piață/ comercializarea unor produse/ procese/ servicii noi sau semnificativ imbunătățite pentru piața de profil, în urma aplicării unor soluții inovative sau în urma preluării unor rezultate ale cercetărilor în domeniile de specializare inteligentă menționate în  Anexa 2a la ghid.

Mai multe informații cu privire la specificul proiectelor ce pot fi depuse în cadrul acestui apel de proiecte, definiția transferului tehnologic, ce se dorește și ce nu se dorește a fi finanțat în cadrul acestui apel se regăsesc în secțiunile 1.5 și 2.8 din cadrul ghidului.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia