AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

A fost publicat Ghidul pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locală aferent Grupurilor de Acțiune Locală (GAL)

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
A fost lansat apelul 2 - POR/2021/9/9.1/2/Întreprinderi

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Regio-POR 2014-2020: Noi proiecte pentru IMM-uri și microîntreprinderi, contractate în Regiunea Vest

Noi contracte de finanțare pentru susținerea mediului de afaceri în […]

Mai mult
Aplicarea științelor comportamentale pentru reducerea utilizării autovehiculelor în Timișoara – rezultatele studiului realizat de ADR Vest și University College London

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a prezentat astăzi rezultatele studiului […]

Mai mult
Arhiva

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): 30,04 miliarde euro pentru 12 domenii prioritare

27/11/2020

România beneficiază de 79,94 miliarde euro în cadrul financiar multianual al UE, din bugetul total de 1.411,5 miliarde euro al Uniunii Europene. Prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, țara noastră dispune de o alocare de 30,4 miliarde euro, bugetul UE fiind de 672,5 miliarde euro.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic structurat pe două priorități: reforme și investiții, ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Planul urmărește trei obiective strategice, și anume: ameliorarea stării economice a României ca urmare a crizei pandemice, consolidarea capacității de reziliență și asigurarea unei creșteri economice pe termen lung.

Astfel, PNRR este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României, cu un total alocat de 30,44 miliarde euro (prețuri 2018), respectiv de 33, 009 miliarde euro (prețuri curente).

Elaborarea PNRR este condiționată de: investiții direcționate către tranziție verde și digitalizare, alocarea unui buget pentru schimbări climatice de minimum 37% din bugetul total și un buget de minimum 20% pentru digitalizare.

Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări.

Documentul poate fi consultat pe site-ul MFE: https://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2020/11/6760ee6d1224bb0b47c74cb995abca36.pdf.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia