AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Planul de acţiune zero...

Planul de acţiune zero poluare – consultare publică deschisă lansată de Comisia Europeană

16/11/2020

Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă cu privire la Planul de acțiune al UE „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului — să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.

Consultarea vine în urma publicării recente a foii de parcurs care prezintă planurile UE de readucere la zero a poluării prin îmbunătățirea prevenirii, a remedierii, a monitorizării și a raportării cu privire la poluare, precum și prin sprijinirea integrării acestui obiectiv în toate politicile și instrumentele de investiții, arată reprezentanţii Comisiei în România.

„Cu Planul de Acţiune Zero Poluare vrem să creăm un mediu de viaţă sănătos pentru europeni, o economie mai sustenabilă şi oporunităţi de afaceri verzi, care vor ajuta Europa să se redreseze după criza economică generată de Covid-19. Poluarea mediului nu numai că ne afectează negativ sănătatea, în special a populației cele mai vulnerabile, dar este, de asemenea, şi unul dintre cei cinci factori principali ai pierderii biodiversității, aşa că este clar că trebuie să acţionăm”, afirmă Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Cetăţenii pot veni cu comentarii în cadrul consultării privind Planul de acțiune al UE pentru reducerea la zero a poluării până în data de 10 februarie 2021, urmând ca sugestile lor să fie luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.

Mai multe informaţii sunt disponbile pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România: https://ec.europa.eu/romania/news/20201116_consultare_publica_zero_poluare_ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia