AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

POR 2014-2020: Modificarea Instrucțiunii privind plata echipamentelor și/ sau a materialelor livrate și recepționate de către beneficiar pe șantier

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis Ordinul nr. […]

Mai mult
A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Finanţări de peste 17,6 milioane euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest. Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor!

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de […]

Mai mult
Strategia pentru dezvoltare a regiunii Vest pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

Odată la 7 ani, Regiunea Vest elaborează o strategie pentru […]

Mai mult
Arhiva

Planul de acţiune zero poluare – consultare publică deschisă lansată de Comisia Europeană

16/11/2020

Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă cu privire la Planul de acțiune al UE „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului — să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.

Consultarea vine în urma publicării recente a foii de parcurs care prezintă planurile UE de readucere la zero a poluării prin îmbunătățirea prevenirii, a remedierii, a monitorizării și a raportării cu privire la poluare, precum și prin sprijinirea integrării acestui obiectiv în toate politicile și instrumentele de investiții, arată reprezentanţii Comisiei în România.

„Cu Planul de Acţiune Zero Poluare vrem să creăm un mediu de viaţă sănătos pentru europeni, o economie mai sustenabilă şi oporunităţi de afaceri verzi, care vor ajuta Europa să se redreseze după criza economică generată de Covid-19. Poluarea mediului nu numai că ne afectează negativ sănătatea, în special a populației cele mai vulnerabile, dar este, de asemenea, şi unul dintre cei cinci factori principali ai pierderii biodiversității, aşa că este clar că trebuie să acţionăm”, afirmă Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Cetăţenii pot veni cu comentarii în cadrul consultării privind Planul de acțiune al UE pentru reducerea la zero a poluării până în data de 10 februarie 2021, urmând ca sugestile lor să fie luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.

Mai multe informaţii sunt disponbile pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România: https://ec.europa.eu/romania/news/20201116_consultare_publica_zero_poluare_ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia