AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Planul de acţiune zero...

Planul de acţiune zero poluare – consultare publică deschisă lansată de Comisia Europeană

16/11/2020

Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă cu privire la Planul de acțiune al UE „Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului — să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși”.

Consultarea vine în urma publicării recente a foii de parcurs care prezintă planurile UE de readucere la zero a poluării prin îmbunătățirea prevenirii, a remedierii, a monitorizării și a raportării cu privire la poluare, precum și prin sprijinirea integrării acestui obiectiv în toate politicile și instrumentele de investiții, arată reprezentanţii Comisiei în România.

„Cu Planul de Acţiune Zero Poluare vrem să creăm un mediu de viaţă sănătos pentru europeni, o economie mai sustenabilă şi oporunităţi de afaceri verzi, care vor ajuta Europa să se redreseze după criza economică generată de Covid-19. Poluarea mediului nu numai că ne afectează negativ sănătatea, în special a populației cele mai vulnerabile, dar este, de asemenea, şi unul dintre cei cinci factori principali ai pierderii biodiversității, aşa că este clar că trebuie să acţionăm”, afirmă Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius.

Cetăţenii pot veni cu comentarii în cadrul consultării privind Planul de acțiune al UE pentru reducerea la zero a poluării până în data de 10 februarie 2021, urmând ca sugestile lor să fie luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.

Mai multe informaţii sunt disponbile pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România: https://ec.europa.eu/romania/news/20201116_consultare_publica_zero_poluare_ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia